Suksess på alle plan under landskamp Nordisk Trap

Det ble seier til Norge med en imponerende totalsum på 3356 treff i helgens landskamp i Nordisk Trap. I tillegg ble det kåret hele fire norske mestere i løpet av konkurransen. Lagleder for det norske laget i Nordisk Trap Arne Hjelmeseter oppsummerer her den spennende helgen:

Landslaget møtes på onsdag og brukte torsdagen til trening og møtevirksomhet. Fredag morgen var det klart for åpning av landskampen og avspilling av nasjonalsanger. Etter at ordføreren i Tvedestrand hadde hold sin tale og åpnet landskampen skulle skytingen startet, men 10 minutter før start gikk strømmen i hele distriktet og det gikk ikke lenge før vi fikk vite at energiverket skulle ha en reparasjon i anlegget og strømmen ville bli borte 2–3 timer. Ordførerne tok denne saken i egne hender og etter rundt 35 minutter kom en bil fra kommunen med fire aggregater og skytingen kunne starte 10 minutter etter dette. Meget imponerende og de deltakende lagene vil rette en stor takk til kommunen og arrangøren for en god innsats.

Landskampen startet og været var rimelige bra, men utpå ettermiddagen kom stormen med full rulle inn over anlegget og da ble forholdene meget vanskelige. Det norske laget fikk vise at det ikke bare var danskene som kunne skyte i vind. Norge øket ledelsen sin og etter dag én ledet vi med 33 duer.

Lørdag morgen våknet vi til fine forhold og når skytingen startet viste dette seg tydelig på resultatet. Det norske laget hadde et snitt på 23,95 i den første runden og dette ble det avgjørende for resultatet av landskampen. Det svenske laget har hatt en vane til å gjøre en kjempegod runde en på dag 2 og dermed ta inn på det norske laget, men denne gangen var det det norske laget som gjorde dette.

Etter 6 runder og 150 skudd på alle skyttere i laget hadde Norge en totalt på 3356, og dette er den nest høyeste totalsummen fra før 2010! Svenskene ble med sine 3304, totalt 52 duer bak Norge og dermed kunne Norge igjen løfte troféet som beste nasjon.

I konkurransen om å bli skandinavisk mester var det etter 6 runder mange norske skyttere som var kvalifisert til finalen i alle klasser. Det skulle kåres skandinavisk mester i 5 klasser, J, Senior, Kvinner, V50 + og V60.

I juniorklassen hadde Norge tre skyttere kvalifisert til finalen og etter at finalen var slutt stod 3 skyttere igjen med 25 treff og ettersom at Filip Rasmussen ledet inn i finale ble han mester. En annen som imponerte stort i klassen junior var Albin Stensson fra Sverige. Gutten er kun 13 år og ble nummer tre.

I seniorklassen hadde Norge også tre skyttere og Frode Rundhaug klarte å holde hodet kaldt og dermed sikret han tittelen som mester. I dameklassen hadde vi to deltakere og ettersom Eva Kristin Knutsen ledet før finale og også hun hadde kontroll på nervene ble det også norsk mester i denne klassen.

I klassen V60 var det mest spennende om hvem av de to norske som skulle vinne. Gunnar Grønnerød hadde en dueledelse på Geir Guldhaug og ettersom at Gunnar slapp en due av sted i finalen ble det omskyting om dette gullet. Denne vant Gunnar og dermed var han den fjerde Norske deltakeren som ble mester. Gunnar hadde også stevnet høyest skor etter 150 duer med 148.

I den siste finalen V50 fikk vi dansk mester og dermed fikk danskene med seg én mester hjem.

I lag skytingen vart det også god innsats av det norske laget. Vi vant junior, dame, V60, V50 og dermed fikk svensken med seg gullet i Senior.

Det har vært en del møte virksomhet under landskampen om hvordan vi kan gjøre Nordisk Trap mer attraktivt og mer spennende. Det kan se ut som det kan komme noe endring i oppsettet av rankingen, om endringen blir godkjent kommer disse til å bli tre i kraft for sesongen 2018/19.

I tillegg kan det ligge an til at klubbene kan søke om dispensasjon fra regelen om minimum deltakerantall på 12. Vi kommer tilbake med mer info på skyting.no når disse tingene er blitt tatt opp i de riktige utvalgene og godkjent av de rette instansene.

Landslagets ledelse ønsker å gratulere alle vinnere og ikke minst det norske laget med totalseieren. Nå er det bare å begynne å skyte stevner og trene for å blir tatt ut til landskampen 2019 som skal arrangeres av Danmark i Ålborg.

Alle resultater fra landskampen finner du her.