Brødreduell i silhuettpistolfinalen

Det ble en intens duell mellom lillebror Pål og storebror Roar Hembre i silhuettpistolfinalen under NM Bane Pistol 2018. Etter at duellen ble avgjort var det imidlertid lillebror Pål som kunne stå øverst på pallen.

I finalen som ble sendt direkte på NRK tok de to brødrene Hembre tidlig et knepent forsprang foran de andre utøverne. Til tross for at de ble pustet i nakken av de andre utøverne gjennom hele konkurransen var det ingen som kunne nå dem igjen etterhvert som konkurransen nærmet seg slutten.

Derfor var det bare Pål og Roar som stod igjen på toppen til slutt, og etter en nervepirrende avsluttende serie ble det klart at Roar traff kun én blink mot lillebror Påls tre i den avgjørende serien – som gjorde at Pål Hembre tok gull med 23 poeng. Hembre tok sølvmedaljen med totalt 20 poeng.

– Det var litt stressende med mye kamera og det var dessverre litt vanskelige lysforhold på arenaen, det var litt mer lys på standplass enn på skivene – men jeg gikk en halvmeter lenger bak og da fungerte det greit. Jeg hadde litt høyere puls ved første lading av serien, men klarte å roe dem og er veldig fornøyd med seieren, sa Pål Hembre like etter konkurransen.

Pål Hembre gratuleres av medfinalist Morgan Bunes etter at konkurransen var over.

Morgan Bunes og Erik Christian Bache stod lenge i kamp om sølvmedaljeplassen med Pål og Roar Hembre, men de to brødrene viste seg for sterke for begge to og bronsemedaljen gikk til slutt til Bunes med 16 poeng og Bache tok dermed fjerdeplassen med totalt 12 poeng.

Det ble også en dramatisk duell med omskyting i løpet av finalen mellom Morgan Bunes og Lasse Hovd, der Bunes presterte best og skjøt to poeng mot Lasse Hovd som dermed havnet på en femteplass.

Se alle resultater fra finalen her etterhvert som de blir tilgjengelige.