Gull til Gunrid Kjellmark i finalen for sportspistol kvinner

Gunrid Kjellmark (Trondhjems PK) forsvarte fjorårets gullmedalje med stil og tok overlegent førsteplassen også i år.

Gunrid Kjellmark tok tidlig ledelsen i finalen med flere poeng foran sine konkurrenter og innen konkurransen var over tronet hun på toppen med totalt 34 treff.

– Det var kjempedeilig å få det til så godt i finalen. Jeg fokuserte på kornet, var nøye på avtrekkeren og koste meg på banen. Selv om jeg ledet tidlig så kunne jeg ikke slappe av, for det var god skyting av mine konkurrenter og hett mot slutten, sa Kjellmark like etter finalen.

Aina Sandstøl (Sandnes PK), Ingunn Marie Edvardsen (Greipstad PK) og Siv Marit Løvhaug (Dokka PK) lå hele tiden svært jevnt og knivet mot hverandre lenge. Mot slutten av finalen satte imidlertid Sandstøl inn giret og traff bedre enn sine konkurrenter og skjøt seg til sølvmedalje med totalt 22 treff.

Gunrid Kjellmark fikk en god klem av medfinalist Aina Sandstøl etter finalen. Foto: NRK

Siv Marit Løvhaug og Ingunn Marie Edvardsen lå også jevnt lenge, men Løvhaug slo til slutt Edvardsen i duell og tok derfor bronsemedaljen med totalt 17 treff. Edvardsen havnet på fjerdeplass med 16 treff.

Det ble også mye dramatikk i andre deler av finalen, blant høydepunktene var en spennende duell som utartet seg gjennom hele to omskytinger mellom Ingeborg Gran (Steinkjer PK) og Gunn Heidi Sønsterud Haugen (Numedal SSK) midt i finalen. Til slutt måtte Sønsterud Haugen måtte se seg tapt på annen omskyting og gikk ut på sjetteplass med 10 treff mens Gran sikret femteplassen med 11 treff.