Verdensrekordnivå i NM Skeet

Først skjøt Erik Watndal de perfekte 125 skuddene innledende og så svarte også Jonas Filtvedt med å skyte jevnt med verdensrekorden i finalen og ble norsk mester. Aldri har vi sett bedre resultater i NM skeet.

– Det er ikke ofte jeg jubler etter siste skuddet, men denne gangen kom det vel et lite brøl. Jeg trives veldig godt på banen på Rena og visste det var mulig. Det kjennes utrolig godt å kunne treffe alle 125 duene, sa Erik Watndal etter å ha skutt den perfekte konkurransen i NM. Hans 58 treff i finalen var også fremragende, men her ble han slått av Jonas Filtvedt som vant Norgesmesterskapet på sin egen hjemmebane med hele 59 treff i finalen.

– Jeg fikk en 22-runde til slutt på innledende, men bestemte meg for å gi alt i finalen. Det klaffet maksimalt og jeg er veldig fornøyd med å kunne vinne i dette selskapet, med så mange som skyter så godt, sa Jonas Filtvedt. Finalegrensa gikk høyere enn noen gang i et NM. Bak Watndal på 125 fulgte Tom Beier Jensen på 123, mens Filtvedt, Jørgen Engen, Ole Eilif Undset og evigunge Harald Jensen skjøt 120 treff. Etter en trøblete sesong ble det en opptur også for Undset med bronsemedalje etter finalen.

– Det er første gang jeg har følt at jeg har vunnet en bronsemedalje. Jeg åpnet med 21 treff og fryktet alt var ødelagt, men resten var strøkent og veldig artig å få medalje i en så tøff konkurranse, sa Ole Eilif Undset.

Jonas Filtvedt under NM Skeet 2018.

De øvrige konkurransene ble avgjort uten finale og Malin Farsjø ble suveren norsk mester i kvinneklassen med 112 treff, mens unge Oscar Iwe imponerte med 111 treff i juniorklassen. Her viste også viltmålskytteren Espen Teppdalen Nordsveen sin allsidighet og skjøt godt inn til sølvmedalje. Vilde Kartveit vant junior kvinner som eneste deltaker med 80 treff og Kurt Arild Kaspersen ble veteranmester på hele 117 treff på Rena. Hele 11 skyttere skjøt til sammen 22 25-runder under årets NM, som ble arrangert prikkfritt av Gunnar Filtvedt og gjengen hans i Åmot JFF.

Se alle resultater fra NM Skeet på leirdue.net her.

Erik Watndal, Jørgen Engen og Jonas Filtvedt utgjør det norske VM-laget i skeet, som reiser til Sør-Korea i begynnelsen av september. Deres skyting er mot slutten av mesterskapet med konkurranser 13. og 14.september. Watndal sikret Norge en sølvmedalje i EM tidligere i august i Østerrike, mens Engen ble nummer fire i World Cup i USA i juli måned.