Ungdommen viste seg fram i NM

Ungdommene Mathea Johansson og Ruben Grønbeck Lillerud imponerte mest under årets NM OL-trap, der også Espen Unneland og Izabela Prestegård skjøt godt til gull i seniorklassen.

Ruben Grønbeck Lillerud og Espen Unneland hadde best score innledende med 117 treff på Løvenskioldbanen. Unge Lillerud skjøt seriene 25-23-24-24-21 og bekreftet god form før avreise til VM i neste uke. I finalen var han også best med 42 treff på 50 duer og ble mester i juniorklassen. Unneland fortsatte også sterkt i seniorfinalen og vant med 41 treff foran Benn Wolden og VM-uttatte Martin Larsen.

– Det føles svært godt å vinne NM-gull, særlig fordi den gode følelsen var der gjennom helga. Jeg skyter 23-runder eller bedre hele veien og kjenner meg trygg og sterk til å mestre dette. Gøy, rett og slett, sa norgesmester Espen Unneland, som lovpriste arrangementet på Løvenskiold.

– Det har vært veldig hyggelig og profesjonelt gjennomført. Dette var en god helg for oss trapskyttere, sa Unneland.

Mathea Johansson ble til slutt nummer to finalen i junior kvinner, men leverte en sterk innledende skyting med seriene 21-21-24-22-17 til 105 treff. Det er oppløftende av ungjenta fra Sarpsborg. Evita Cecilie Tornsberg fra Grasåsen SS viste seg som den beste i finaleskytingen og vant gullet. I kvinner senior var Izabela Prestegård klart best fra start til slutt med 111 treff innledende og 37 treff i finalen. Tom R.Jensen vant veteranklassen med 113 treff og deriblant faktisk en 25-runde, som bare tre andre skyttere klarte denne helga.

Se alle resultater fra NM OL-trap på leirdue.net her.

To norske utøvere reiser til VM for å skyte OL-trap i Sør-Korea. Martin Siemsen Larsen skyter i seniorklassen 2. og 3.september, mens Ruben Grønbeck Lillerud i juniorklassen skyter 5. og 6.september i Changwon.

Fotogalleri: