Skyttere fra hele Norden samles i Oslo denne uka

Hvem i Norden er best til å skyte? Denne uken samles over 230 sportsskyttere fra de nordiske land samt Estland og Storbritannia seg i Oslo for å finne ut av nettopp dette og kåre nye nordiske mestere i en rekke spennende skyteøvelser.

Det er Norges Skytterforbund som arrangerer mesterskapet i samarbeid med søsterorganisasjoner i unionen Nordic Shooting Region (NSR). Det nordiske mesterskapet har lange tradisjoner og har blitt arrangert jevnlig siden 1922, sist gang i Trollhättan i Sverige i 2016. I år er det Norge sin tur til å være vertsnasjon, og over 230 sportsskyttere tar turen til Oslo denne uken for å konkurrere fra torsdag til søndag.

På programmet blir det konkurranser i en rekke øvelser innen sportsskyting som lerdue, pistol, rifle og viltmål. Konkurransene vil foregå på fire skytebaner i Oslo-området: Løvenskioldbanen, Alfhallen, Enebakk Skytebane og Kolsås Skytesenter.

– Vi gleder oss til å ta i mot skyttere fra hele Norden, og spesielt estiske skyttere da dette er første gangen Estland deltar i det nordiske mesterskapet. Vi er også veldig fornøyde med så mange deltakere, spesielt i seniorøvelsene og ønsker alle riktig lykke til på skytebanen, sier president i Norges Skytterforbund, Håvard Larsen.

All informasjon om program, oppdateringer, deltakerlister og resultater fra mesterskapet kan følges på NSR sine offisielle nettsider: nordicshootingregion.com

I tillegg vil det bli lagt ut nyheter og oppdateringer fra mesterskapet her på skyting.no.

I dag har utøverne som har kommet fått anledning til å trene ved alle skytebanene, se foto fra i dag her:

Trening på Løvenskiolds 50m-bane.

Trening på lerduebanen på Løvenskiold.

Viltmåltrening på Kolsås.

Nordiske flagg på Løvenskioldbanen.

Arrangørene på 25m pistol på Løvenskiold.