Mye godt norsk på første dag i Nordisk Mesterskap

Det ble en rekke norske seire da Nordisk mesterskap i går ble innledet i Alfhallen, på Kolsås og på Løvenskioldbanen.

I juniorenes luftrifle ble det trippel norsk blant gutta, med Vegard Nordhagen på topp, han avgjorde duellen med Jon-Hermann Hegg med 0,4 poengs margin. Benjamin T. Karlsen ble nummer 3. Også i kvaliken var det trippel norsk, med samme rekkefølge som i finalen.

Blant jentene ble det sølv til Tonje Engevik, hun tapte duellen med svenske Izabella Johansson med 0,2 poeng etter å ha leda foran de siste to skuddene. Oda Bårdseng Løvseth ble nummer 3. I kvaliken var det Odas søster Mari som var best.

I mix-øvelsen var Norge helt overlegne og tok de tre første plassene. Gullet gikk til duoen Mari Bårdseng Løvseth og Benjamin Tingsrud Karlsen

I juniorenes luftpistol ble det 6. plass til både Jacob Eng-Lorentzen og Ann Helen Aune, etter at de skjøt henholdsvis 530 og 543 poeng i kvaliken.

Seniorene skjøt i går på 25m- og 50m-banene på Løvenskiold. Det beste resultatet i pistol sto Gunn Heidi Sønsterud for, da hun vant standardpistol med 545 poeng. I kvinnenes finpistol ble Siv Marit Løvhaug best av de norske med 6. plass, etter at hun vant kvaliken med 569 poeng. Morgan Bunes tok bronse i finpistol menn, med 568 poeng.

I 50m rifle ble det mye norsk, med gull i alle 4 øvelser. Aller best gikk det i mennenes match der trioen Henrik Larsen, Simon Kolstad Claussen og Øyvind Solbrekken Flatla kunne innta seierspallen i nevnte rekkefølge. I kvaliken vant Henrik foran Simon, med de flotte poengsummene 1177 og 1174.

I kvinnenes match tok Katrine Lund en klar seier, med Siri Mortensen på bronseplass. Katrine vant også kvaliken, med 1163 poeng.

Det ble nok et gull på Katrine Lund i 60 skudd liggende, med fine 625,2 poeng. Karoline Hansen fulgte opp med bronse og 620,1 poeng. Stian Bogar sikra seg gull i mennenes liggende-konkurranse med 624,4 poeng.

Viltmål skjøt fredag normalprogrammet på 10m luft. Her ble Tommy Andre Sørlie beste nordmann i kvalifiseringen med 4. plass, og han endte også på 4. plass til slutt etter medaljeduellene.

I lerdue ble ingen konkurranser avslutta fredag. Det ble skutt 75 duer både i skeet og OL-trap. Jonas Filtvedt leder skeet menn senior med fine 73 treff, mens junior Ruben Grønbeck Lillerud er best av alle OL-trap-skytterne med 74 treff. I seniorklassen i OL-trap ligger Claus Tornsberg i delt ledelsen med 73 treff.

Se alle resultatene fra Nordisk her.

Fotogalleri (Alle foto: Andrew Walls):