Åtte norske seire på siste dag av Nordisk mesterskap

Nordisk mesterskap ble avsluttet søndag med en rekke norske topplasseringer og sterke poengsummer.

På riflebanen skjøt juniorgutta 60 skudd liggende, og det ble en sikker seier til Benjamin Tingsrud Karlsen med 623,0 poeng. Bronsen gikk til Vegard Nordhagen, mens Jon-Herman Hegg ble nummer 4, 0,7 poeng bak. I jentenes helmatch ble det Mari Bårdseng Løvseth som gikk seirende ut av finalen, med Tonje Engevik på sølvplass. Karina Stette, som var best i kvaliken, ble nummer 4.

I pistol var eneste øvelse med norske deltakere i dag juniorjentenes finpistol. Her ble det trippel svensk med Rebecca Andersson på topp, Ann Helen Aune ble nummer 6.

I viltmål imponerte junior Espen Teppdalen Nordsveen stort i normalprogrammet på 50m, med 588 poeng slo han alle seniorene klart og satte også norsk juniorrekord. Blant seniorene ble det bronse på Espen Krogstad etter at han tapte omskyting om sølvet.

I lerdue var det for første gang mix-konkurranser i Nordisk mesterskap. Norge sikra seg gull i senior skeet ved duoen Malin Farsjø og Jonas Filtvedt og i OL-trap junior ved Evita Cecilie Tornsberg og Sander Holtet. De sistnevnte måtte ut i omskyting mot et annet norsk par, Mathea Synnøve Johansson og Ruben Grønbeck Lillerud, som dermed tok sølv. Sistnevnte par imponerte stort i kvaliken med 134 treff, et resultat i verdensklasse. I OL-trap senior ble det bronse til Rachelle Wolff og Espen Unneland.

Nordisk trap-skytterne avsluttet sin konkurranse i dag i Enebakk. Det ble norsk gull i tre av fire klasser; Eva Kristin Knudsen i kvinner senior og Anne Beate Hætta og Filip Rasmussen i juniorklassene. Blant gutta fulgte Preben Krogsrud Stensrud og Arnt Sigurd Christensen opp med sølv og bronse. I menn senior ble det svensk seier til Patrik Wahlberg, men Ole Petter Nordli og Morten Valhovd Andersen tok de to andre pallplassens, Andersen etter omskyting mot nok en nordmann, Andreas Stausland.

Se alle resultatene her.