Norge fortsetter å plukke gull i Nordisk

Også på andre dag av Nordisk mesterskap ble det en flott medaljefangst på de norske skytterne.

På lørdag var det seniorene som skjøt med luftvåpen i Alfhallen, og de norske kvinnene imponerte stort i kvaliken med poengsummer på over 625 for alle tre. Best var Jeanette Hegg Duestad med  627,3, men i finalen var Jenny Stene den sterkeste, mens Duestad tok sølv og Karoline Hansen bronse.

Trippel norsk ble det også i herreklassen både i kvalik og finale; Henrik Larsen vant en jevn duell med Are Hansen, mens Endre Hagelund fulgte på bronseplass. Henrik var også best i kvaliken med 626,0 poeng.

Også i mixklassen ble det trippel norsk, gullet gikk til Duestad og Larsen.

I luftpistol sto Siv Marit Løvhaug og Ole-Harald Aas for den beste prestasjonen, da de vant mixfinalen med klar margin. Aas sikra seg også bronse i herrefinalen. I kvinnenes indivuelle konkurranse ble Siv Marit Løvhaug best med 4. plass, mens Anne Mette Sæteren ble nummer 3 i kvaliken med 563 poeng.

På 50m-banen var det riflejuniorenes tur, og Jon-Hermann Hegg imponerte med en klar seier i helmatchen. Vegard Nordhagen tok bronse, mens det ble 4. plass til Benjamin Karlsen, sistnevnte var best i kvaliken med 1163 poeng.

Juniorjentene skjøt 60 skudd liggende i dag, og Karina Stette ble best av de norske med 4.plass.

Pistolskytterne var også på 50m-banen i dag og skjøt fripistol, her ble Morgan Bunes beste norske med 3.plass med 531 poeng.

De individuelle OL-øvelsene i lerdue ble avsluttet i dag, og i skeet ble det seier i hereklassen til Tom Beier Jensen etter en sterkt finale med 58 treff. Jonas Filtvedt, som var best i kvalifiseringen med 122 treff, ble nummer 2. I kvinneklassen ble det sølv til Malin Farsjø, i en jevn duell med gullvinner Victoria Larsson fra Sverige. I junior menn imponerte 14 år gamle Oscar Iwe med bronse, etter 106 poeng i kvalifiseringen.

I OL-trap ble det seier i juniorklassene til Mathea Synnøve Johansson og Ruben Grønbeck Lillerud, etter at de skjøt henholdsvis 99 og 119 innledende. I senior menn sikra Espen Unneland seg bronse etter å ha skutt 118 innledende, mens Claus Tornsberg, som innledet med 121, ble nummer 5. Blant kvinnene ble det sølv til Rachelle Wolff mens Elisabeth Larsen ble nummer 4.

Viltmålskytterne startet lørdagen på 10m-banen på Kolsås, der de skjøt 40 skudd mix. Espen Krogstad skjøt til bronse med 367 poeng, mens Anneline Tangen hadde 335 poeng som eneste deltaker i kvinneklassen. Etter lunsj fortsatte viltmålskytingen på villsvinbanen på Løvenskiold, også der med 40 skudd mix. Her ble Tommy Andre Sørlie beste nordmann med 4 plass, ett poeng fra bronse.

Alle resultater fra Nordisk Mesterskap finner du her.

Se stort fotogalleri av medaljeseremonien i vårt fotoalbum på Facebook her.