VM i skyting starter søndag

Natt til søndag starter VM i skyting i Sør-Korea. 29 norske utøvere kjemper om medaljer og kvoteplasser til OL de neste 14 dagene mot skyttere fra 90 nasjoner.

I 1897 vant Ole Østlund norsk idretts aller første VM-gull under VM i skyting i Frankrike. Siden den gang har Norge vunnet til sammen 163 VM-medaljer hvorav 44 gull i skyting, 23 av dem individuelt.

Nå står det 52. verdensmesterskapet for tur i den sør-koreanske storbyen Changwon. Her vil over 1800 utøvere fra 90 nasjoner kjempe om over 100 gullmedaljer i grenene pistol, rifle, viltmål, og lerdue. Dette store VM i skyting arrangeres hvert fjerde år. Sist gang i Granada i 2014 vant Norge ni medaljer og ble nummer ni av over 100 nasjoner på medaljestatistikken.

20 norske seniorer og ni juniorer tar turen til Sør-Korea. Første utøver ut i konkurranse er Martin Siemsen Larsen i OL-trap senior. Søndag skyter også Norge for medaljer i Mixed Team både i rifle og pistol. Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen utgjør det ene riflelaget mens Jenny Stene og Endre Hagelund er den andre duoen. I pistol er det Siv Marit Løvhaug og Ole-Harald Aas som er de norske utøverne. Så følger konkurranser helt fram til avslutningen 15. september.

Norges Skytterforbund følger alle konkurranser tett med oppdateringer og bilder på våre Facebooksider etter hver konkurranse og jevnlig oppdatering på våre dedikerte VM-sider på skyting.no.