Norske skyttere på topp 10 i Mixed Team 10m Rifle

Konkurransen er tøff under VM i skyting i Changwon, men rifleskytterne Jenny Stene og Endre Hagelund sikret seg en imponerende plassering blant topp 10 av hele 70 lag som deltok på 10 meter luftrifle mixed team under første konkurransedag av VM søndag.

Jenny Stene og Endre Hagelund på laget «Norge 2» kjempet om finaleplass helt inn til siste skudd på 10 meter luftrifle mixed team i VM. Med 834,2 poeng ble de nummer 8 i konkurransen der de fem beste går til finale.

Henrik Larsen, Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og Endre Hagelund.

Jenny skjøt 418,3 og Endre 415,9 poeng. Laget «Norge 1» med Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen ble til slutt nummer 11 av de 70 lagene med sine 833,1 poeng tidligere i dag.

– To lag inne Topp 11 er strålende levert. Og det med to juniorjenter på laget. De imponerer meg med sin kvalitet, profesjonalitet, lagånd og lekenhet. Dette preger hele Skytterlandslaget og vil gi mange hyggelige opplevelser i årene framover, sier sportssjef Tor Idar Aune.

I Mixed Team-konkurransen for 10m luftpistol ble Siv Marit Løvhaug og Ole-Harald Aas nummer 48 i VM. Ole-Harald endte på 378 poeng med seriene 93-97-96-93, mens Siv Marit fant rytmen mot slutten og stoppet på 372 poeng etter 93-93-93-96.

Ole-Harald Aas og Siv Marit Løvhaug.

– Mye god skyting. Begge jobber veldig godt. De er på vei mot noe større og viser tegn på det også i dag. Vi ønsker å bli best, men vi må være tålmodige, sa landslagstrener Uwe Knapp.

Siv Marit skyter luftpistol individuelt på tirsdag og sportpistol fredag. Ole-Harald har kun luftpistol individuelt igjen, den øvelsen skytes på torsdag.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.