Norsk lag skjøt seg til femteplass på 50m rifle liggende i VM

Norge med Simon Kolstad Claussen, Stian Bogar og Henrik Larsen ble nummer 5 av 29 lag i lagkonkurransen på 50 meter rifle liggende. Og det uten at noen av gutta var særlig fornøyde med egen prestasjon.

– 5. plass er nettopp det, verken mer eller mindre. Her burde vi kjempet om medalje for alle tre har mer å gå på. Halvparten av skuddene kan skytes på vindstille, men det kommer litt vind i perioder der det gjelder å vente og være klok. Det er også noe annet småtteri å plukke på. Vi var ikke gode nok i dag, men tar med oss all den læring vi kan til de neste dagene på 50 meter, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Lagkameratene Stian Bogar og Simon Kolstad Claussen etter endt konkurranse.

Viltmåljunioren Espen Teppdalen Nordsveen har lagt seg på 7. plass etter første dag på 50 meter normal. På de langsomme skuddene ble det 99-93-93 til 285 poeng. Det er ikke mer enn fem poeng opp til medalje før 30 skudd hurtig onsdag.

– Jeg er skuffet. God åpning. Jobber godt og føler jeg får dårlig betalt. Må bare være enda mer nøyaktig i morgen. Det skal jeg klare, men nå er det bare vondt, sa Espen etter skyting.

Espen Teppdalen Nordsveen.

Pistolskytteren Siv Marit Løvhaug var først ute av de norske på tredje dag av VM. Med 4×94 og 2×93 skjøt hun 562 poeng og ble til slutt nummer 66 på 10 meter luftpistol. Tøff finalegrense på 580 poeng i dag.

– Hun gjør alt som planlagt, med bare noen få feil. Stabil skyting og godt gjennomført konkurranse. Dette er det hun er god for i dag, men inni her var det imponerende mange høye niere. De skal inn i tieren etterhvert. Vi må bare jobbe enda mer, og jeg er trygg på at vi vil lykkes, sa landslagstrener Uwe Knapp.

Siv Marit Løvhaug fikk en velfortjent klem av sin lagkamerater etter endt konkurranse.

I kvinnenes lagkonkurranse på 50 meter rifle liggende havnet Norge på 12.plass, drøye ti poeng bak medalje. Katrine Lund best av de tre norske med 616,9 poeng og Jeanette Hegg Duestad skjøt 616,7 poeng. Jenny Stene fikk aldri ut sitt beste og stoppet på 606,8 poeng, etter bare 400,8 poeng på de første 40 skuddene.

– Jenny fikk problemer på liggende på treningen i går, og dro det med seg inn i konkurransen. Vi har gått etter alt etter sømmene. Hun har jo skutt fantastisk på luft og er i kjempeform, og med justeringer underveis i dag tror vi at dette er i orden til helmatchen, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Lagkonkurransen er en del av elimineringen og Jeanette og Katrine er videre sånn som de tre gutta er til selve konkurransen i morgen. Jenny må stå over, men kan i stedet bruke tiden sin på testing og forberedelse til helmatchen.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.