Stian Bogar vant sølv i VM

Stian Bogar skjøt glimrende inn til VM-sølv på 50 meter liggende i Sør-Korea natt til onsdag. Dette er veteranens første individuelle VM-medalje.

– Endelig lyktes det for meg etter mange forsøk. I dag brukte jeg av all min erfaring og var både flink og tålmodig. Det føles utrolig godt å få betalt for mange års hardt arbeid på denne måten, sa Stian Bogar.

Bogars medalje er den fjerde i denne øvelsen for Norge gjennom VM-historien. Helge Anshushaug vant sølv i 1974, Harald Stenvaag det samme i 1990, mens Bogars landslagstrener Espen Berg-Knutsen vant bronse i 2002 på 50 meter liggende.

Norge hadde det beste laget i dag med Bogar på 2. plass, Simon Kolstad Claussen på 6. plass og Henrik Larsen på 12. plass. En fantastisk laginnsats etter at Norge ble nummer fem i selve lagkonkurransen dagen før.

– Vi bestemte oss i går kveld for å gi alt i dag, skjerpe alle detaljer og vise at vi er best i verden. Og det klarte vi. For min del er sølv som gull akkurat nå. Med 2.plass i World Cup i fjor og 2.plass i dag så har jeg fått vist hva jeg er god for, dette var utrolig morsomt, sa Bogar, som trolig skjøt for siste gang i denne øvelsen i et internasjonalt mesterskap.

Stian Bogar gratuleres av landslagstrener Espen Berg-Knutsen like etter finalen.

Stian Bogar trappet ned toppsatsingen sin før jul i fjor, men har trent godt med Militærlandslaget og på egen hånd i den tida den travle familiemannen har hatt ved siden av full jobb.

– Stian er et petimeter, som alltid er maksimalt forberedt innenfor de rammene han har. 50 meter liggende er for prikkskytterne, og gjerne de med lang fartstid. I dag får han bruk for erfaringen sin og de tusenvis av timer han har lagt ned på skytingen de siste årene. Han tok kloke avgjørelser i forhold til vinden og skjøt i lange perioder helt strøkent. Det er så fortjent at han får med seg sølvet hjem. En hardtarbeidende skytter og en fremragende lagkamerat har fått lønn for strevet, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Rett etter medaljeutdelingen var Stian Bogar mest opptatt av å hjelpe Jenny Stene med både liggendestilling og innstilling av børsa. Stene fikk problemer på elimineringen i går, men i dag var det en VM-sølvvinner som kastet seg over oppgaven i gjøre henne best mulig forberedt til helmatchen senere i uka. Slik gjør man hverandre bedre i Skytterlandslaget.

I dagens konkurranse i kvinneklassen på 50 meter liggende ble Jeanette Hegg Duestad nummer 16 og Katrine Lund nummer 18. Stene kvalifiserte seg ikke til konkurransen.

Espen Teppdalen Nordsveen.

VM-bronse i junior
Junioren Espen Teppdalen Nordsveen sikret seg bronsemedalje på den første av fire VM-øvelser i viltmål onsdag. På 50 meter viltmål junior skjøt han seg opp fra 7. plass i går til 3. plass i dag etter de avsluttende 30 skuddene.

På 10 meter luftrifle mixed team junior var fire norske på standplass. Oda Løvseth og Vegard Nordhagen ble nummer 14 og Mari Løvseth og Benjamin Tingsrud Karlsen ble nummer 25 av 42 lag. Nå venter de individuelle øvelsene fra og med fredag.

Ruben Grønbeck Lillerud fikk en tung dag og står med 61 treff på OL-Trap junior. Forrige helg åpnet han med 74 treff i nordisk, så her svinger det. Men Ruben kommer tilbake, det er vi sikre på.

Ann Helen Aune i aksjon.

Ann Helen Aune knallåpnet med 95 poeng på første serie på 10 meter luftpistol junior, men fikk store utfordringer på tredje serie og 85 lyste opp i monitoren. Ungjenta fra Mysen svarte opp med strålende skyting siste halvdel og ble nummer 48 med 556 poeng, med blant annet 97 på femte serie.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.