Jenny Stene nummer 7 i VM

Junioren Jenny Stene ble nummer sju i seniorenes VM-finale på 50 meter helmatch i Sør-Korea natt til lørdag norsk tid.

– Jeg er kjempefornøyd med 7.plass i VM. Jeg holder meg rolig gjennom hele finalen og får vel ut det beste jeg kan. Dette var gøy, sa Jenny Stene.

Tidligere på dagen hadde hun kvalifisert seg for finalen med 1172 poeng på de 120 skuddene i tre stillinger. Det holdt til 7.plass og en av åtte til finale. I finalen ble det kjempet om både medaljer og fire kvoteplasser til OL.

– På kne og ligg sitter det stort sett som det skal i finalen. På stående får jeg litt problemer med at hofta sklir ut når jeg står i stilling, men alt i alt var dette en god finale, sa 20 år gamle Jenny Stene.

Hun var en av to finalister som forsvant først ut i elimineringen etter 15 kneskudd, 15 liggskudd og 10 ståskudd. Da var hun bare tideler fra å få muligheten til å kjempe videre i finalen.

– Vi blir aldri lenger overrasket over det Jenny får til. Hun har et enormt potensiale og topp innstilling. Både i kvalfiseringen og finalen viser hun kvalitet som en fullblods senior, tross sin unge alder, dette var virkelig imponerende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Katrine Lund ble nummer 12 i kvalifiseringen, bare poenget bak finalegrensen. Jeanette Hegg Duestad endte på 57. plass.

Ann Helen Aune.

Ann Helen Aune fikk en fin avslutning på årets VM med 278 poeng på siste dag av 25 meter sportpistol. Ann Helen har hovedfokus på luftpistol, men startet trening med sportpistolen i vår. Nå er hun virkelig i gang også det. Det endte med 546 poeng og 42.plass totalt.

– Veldig bra gjennomført. Gi oss tid og Ann Helen vil mestre dette suverent, sa landslagstrener Uwe Knapp. Siv Marit Løvhaug ble nummer 67 i senior med 567 poeng etter 285 poeng siste dag.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.