To junior-VM-gull til Norge

Rifleskytteren Benjamin Tingsrud Karlsen ble juniorverdensmester på 50 meter liggende i Sør-Korea natt til søndag norsk tid. Og sammen med Vegard Nordhagen og Jon-Hermann Hegg sikret han også gull i lagkonkurransen i juniorklassen.

– I dag har jeg vært flink hele veien, og jeg er ekstra glad for at jeg valgte å ta en pause med bare 13 skudd igjen. Det var viktig for å renske bort et par dårlige skudd, og sikret meg gullet. Litt varierende vind, men alt fungerte i dag og helt herlig å vinne lagkonkurransen med Vegard og Jon-Hermann også, sa Benjamin Tingsrud Karlsen.

Kun en gang tidligere har en norsk rifleskytter vunnet individuelt VM-gull i juniorklassen, men aldri i denne øvelsen.

Videre sikret Odd Arne Brekne, Ole-Kristian Bryhn og Stian Bogar seg bronsemedaljer på dagens lagkonkurranse på 300 meter liggende.

– I dag jobber gutta godt. Det er krevende vindforhold og denne medaljen måtte de kjempe hardt for, sa lagleder Vidar Lindstad-Fossmo. Han er til daglig sjef for Militærlandslaget og det er stammen i det laget som utgjør VM-laget på 300 meter.

Tonje Engevik imponerte på 50 meter liggende kvinner og kjempet lenge om medalje. Til slutt ble hun nummer 11 med 616,8 poeng, bare 2,5 poeng fra pallen.

Oda Bårdseng Løvseth åpnet beskjedent, men skjøt jevnt med de beste siste 40 skudd og stoppet på 24.plass med 613,4 poeng, mens lillesøster Mari ble nummer 48 med 604,1 poeng. Det norske laget ble dermed nummer åtte i lagkonkurransen.

Espen Teppdalen Nordsveen avsluttet sin skyting på 10 meter viltmål junior tidlig i morges og endte som nummer 8 med 553 poeng.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.