Gnistrende innsats av juniorene i VM

Det gnistret av Espen Teppdalen Nordsveen på hans siste to serier i VM i dag, og Tonje Engevik avsluttet sterkt på 50 meter.

Etter en svært tung start med 90-87 til 177 poeng etter første del av 10 meter viltmål mixed, så tok Espen Teppdalen Nordsveen skikkelig tak etter pausen. Tredje serie var kruttsterke 99 poeng og med 94 på siste ti skudd ble det 193 til totalt 370 poeng. Dermed endte han bare fire poeng fra medalje på 7. plass. En herlig avrunding av VM, der Espen vant bronse i den første øvelsen på 50 meter i forrige uke.

Tonje Engevik ble beste junior på 50 meter helmatch med en oppløftende 16. plass, fem poeng fra finale med 1149 poeng, og også hun med en strøken avslutning. På de siste 20 ståskuddene mistet hun bare fem poeng og ingen skyttere var bedre enn det. Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 25 og Oda Bårdseng Løvseth nummer 43. Norge ble nummer sju i lagkonkurransen.

Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Stian Bogar fikk sine velfortjente medaljer i Changwon i går.

I går var det imidlertid røffe vindforhold i Changwon som ga skytterne utfordringer. Norge hang lenge med i medaljekamp på både 50 og 300 meter rifle, men pallen glapp på begge baner.

På 50 meter helmatch junior ble det 4. plass for Norge i lagkonkurransen, etter å ha ledet etter to av tre stillinger. Jon-Hermann Hegg ble nummer 18 og Benjamin Tingsrud Karlsen nummer 19 individuelt, begge fire poeng bak finalegrensa på 1153. Vegard Nordhagen ble nummer 26 med 1146 poeng.

På 300 meter liggende kjempet Sina Busk og Stian Bogar lenge om medalje. Sina ble til slutt nummer 10 med 581 poeng, fem poeng bak pallen. Stian endte på 7. plass, bare to poeng fra medalje. Odd Arne Brekne ble nummer 23 og Ole-Kristian Bryhn nummer 30. På søndag vant de samme tre gutta lagbronse på denne øvelsen og medaljer ble derfor delt ut mandag.

Følg med på VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi oppdaterer fortløpende fra mesterskapet.