VM-sølv og kvoteplass i skeet

På avslutningsdagen av VM i skyting i Sør-Korea sikret Erik Watndal både VM-sølv i skeet og kvoteplass for Norge til OL i Tokyo i 2020.

– Jeg var offensiv i finalen og tenkte at dette skulle jeg ikke la gå fra meg. Det var bare å kjøre hardt for både kvoteplass og medalje. Og det ble det. Det føles nesten uvirkelig nå rett etterpå, men jeg er vanvittig fornøyd med egen prestasjon, sa Erik Watndal.

Watndal skjøt 122 treff i kvalifiseringen og måtte i shoot-off om de to siste finaleplassene med seks andre skyttere. Det fikset han mesterlig.

– Jeg skjøt som sistemann og kunne kontrollere litt i det de andre bommet en etter en. Følte jeg hadde full kontroll og fikk finaleplass, sa Watndal.

I finalen var det fire kvoteplasser til OL i potten for de seks skytterne. Her vanket Watndal i faresonen med fem skyttere igjen, men snek seg videre og sto igjen til slutt sammen med Vincent Hancock. Amerikaneren var utilnærmerlig nok en gang og vant sin fjerde VM-tittel med tangering av verdensrekord både i kvalifiseringen på 125 treff og i finalen på 59 treff.

Erik Watndal gjorde comeback før sesongen 2017 etter ti års pause. Han la opp mens han var en av verdens beste og trengte bare knappe to sesonger på å være tilbake i toppen igjen når han bestemte seg. I år har han vunnet både EM-sølv og VM-sølv, og ikke minst sikret Norge plass i OL i 2020 i skeet, etter at de norske skeetskytterne mislyktes i nå Rio i 2016. Dett var Norges andre kvoteplass til OL, tidligere i mesterskapet sikret Henrik Larsen det samme i rifle.

Erik Watndal i aksjon. Foto: ISSF

– En strålende prestasjon. Erik skyter fantastisk og har en utrolig vinnervilje. Men vi har mer å gå på, både Erik og resten av laget. Vi kommer enda sterkere i årene framover, sa landslagstrener Lasse Johnsen.

– Dette er en helt spesiell prestasjon. To år tok det Erik å være tilbake. Han er i full jobb og har familie hjemme i Moss å ta vare på, men han har ofret alt i de timene og dagene han har hatt til rådighet og viser rå styrke når det gjelder både i EM og VM, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Unggutten Jørgen Engen åpnet med 50 strake treff på torsdag, men ble til slutt nummer 55 med 118 treff, mens Jonas Filtvedt ble nummer 78 av de 111 deltakerne med 113 treff. Det norske laget ble dermed nummer 14 i lagkonkurransen med 353 treff, det var åtte treff bak pallen. I alt 27 nasjoner stilte lag i denne øvelsen.

Det ble også gjennomført finale på 300m helmatch rifle i dag, og det var krevende vindforhold i Changwon som utfordret utøverne. Beste nordmann i finalen ble Ole-Kristian Bryhn på 9. plass med 1159 poeng, like etterfulgt av Kim Andre Lund på 10. plass med 1158 poeng. Odd Arne Brekne ble nummer 23 med 1140 poeng.

VM er med andre ord over for denne gang, og det norske skytterlandslaget har gjort en formidabel innsats. Totalt har de norske utøverne sikret hele åtte medaljer både individuelt og som lag: Tre gullmedaljer, to sølvmedaljer og tre bronsemedaljer.

Les ellers alt om den norske innsatsen under VM i skyting på våre dedikerte sider her og ikke minst på våre facebooksider der vi har oppdatert fortløpende gjennom hele mesterskapet.