To individuelle sølvmedaljer til Norge under nordisk mesterskap i feltpistol

Pistolskytterne Fredrik Berg Forren og Britt Elena Wollan tok begge individuelt sølv under Nordisk Mesterskap i feltpistol som ble arrangert av Aalborg Skydderkreds i Danmark i helgen.

Den 17 år gamle juniorskytteren Fredrik Berg Forren gjorde en svært god innsats i mesterskapet, og etter en dramatisk finale med hele tre omskytinger ble det til slutt klart at han kapret sølvmedaljen, kun ett poeng bak den svenske skytteren Simon Jander. Det norske juniorlaget bestående av Vilda Erga Sunde, Fredrik Berg Forren, Frank Noren og Jørgen Vik fikk sølvmedalje for sin skyting.

Det ble også sølvmedalje til de norske kvinnene. Britt Elena Wollan skjøt godt og tok annenplass i en konkurranse som ellers var dominert av svenske utøvere. Det ble dermed sølvmedalje også på det norske kvinnelaget bestående av Wollan, Mona Gjelstad, Ingunn Edvardsen og Elise Baumann.

Beste norske i herreklassen ble Runar Magnussen på 8. plass. Det norske herrelaget bestående av Magnussen, Harald Strømmegjerde, Jan Arild Myrhaug og Thomas Haugland tok derfor bronsemedalje i denne klassen.

Skytterne i aksjon.

Asta Salomonsen Kvalbein, skytter og leder for Utvalget for Arrangement, Regelverk og Dommere i Breddeidrettskomitéen (BIKARD) er godt fornøyd med skytingen til de norske utøverne, men legger til at løypen som var lagt under mesterskapet var noe uvant kost for de norske skytterne.

– Det viser seg at det er stor endring i dansk feltskyting, som nok kom som en liten overraskelse på oss. Det var store forflytninger sideveis med både vugge og oppdukere og glidemål på 8 av 10 standplasser under mesterskapet, forteller hun.

– Vi kan allikevel være stolte av flott skyting av våre representanter som deltok i dette mesterskapet! Avslutter hun.

Se hele resultatlisten fra mesterskapet på Aalborg Skydderkreds sine nettsider her.

Se også opptak av konkurransene og intervjuer med utøverne på Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) sin YouTube-kanal her.

Fotogalleri:

Medaljevinnerne i juniorklassen.

Det norske juniorlaget.

Medaljevinnerne i kvinneklassen.

Det norske kvinnelaget.

Det norske herrelaget.