Norske VI-skyttere klare for World Cup i paraskyting

VI-skytterne Thomas Peelen og Daniel Walø er klare for World Cup i paraskyting som arrangeres i Châteauroux, Frankrike denne uka.

World Cup’en arrangeres av IPC World Shooting Parasport, og vil foregå på et splitter nytt nasjonalt skytesenter i Frankrike. Dette er også aller første gang blinde og svaksynte er med i World Cup.

– Vi er jo ikke så mange utøvere i denne klassen, så først og fremst er det viktig at vi stiller opp på slike konkurranser og gir hverandre så mye motstand vi kan, sa Daniel Walø før avreise til Frankrike.

Laget på vei til Frankrike. Fra venstre: Alf Peelen, Thomas Peelen, Daniel Walø, Jan Enevold Brække.

Daniels lagkamerat Thomas Peelen gleder seg også til å delta i konkurransene i Frankrike:

– Er jo alltid koselig med guttetur til utlandet!

Les mer om World Cup i Châteauroux på arrangementets offisielle sider her.

Hva er «VI-skyting»?

«Visually Impaired Shooting» som grenen heter på engelsk og som oftest referert til som “VI-skyting” her i Norge er blitt gjort mulig på grunn av et sikteapparat som består av et høyhastighetskamera plassert på utøverens rifle. Dette kameraet rapporterer hele tiden inn hvor utøveren sikter og rapporterer så inn riflens posisjon til en programvare som spiller av lydsignaler til utøverne som de kan bruke for å orientere seg inn mot midten av skiven. Dette sikteapparatet har vist seg å fungere svært bra og synshemmede skyttere som benytter seg av dette systemet kan skilte med imponerende resultater helt på høyden med funksjonsfriske skyttere.

Lyst til å vite mer om paraskyting? Last ned vår informasjonsbrosjyre om skyting for funksjonshemmede her!