Stephanie til Ungdoms-OL

Stephanie Grundsøe er 18 år og opprinnelig fra Danmark. De siste årene har hun vært bosatt på Kongsvinger og gått på Norges Toppidrettsgymnas for å satse på skytingen. Nå får hun lønn for strevet og alle treningstimene.

Stephanie Grundsøe.

For ikke mange uker siden kom hun hjem fra VM i Sør Korea med sølvmedaljer fra lagskytingene på henholdsvis 60 skudd liggende og 3×40 skudd helmatch for senior. Og ikke nok med det, i skrivende stund sitter hun på flyet og drar til Argentina og Buenos Aires for å delta for Danmark i Ungdoms-OL.

– Helt surrealistisk

Ungdoms-OL er et enormt arrangement med 4000 deltakere fra 206 nasjoner. Stephanie syns det er stort å få muligheten til å være en av dem.

– Å få være med på et slikt arrangement er helt surrealistisk. Jeg er sikker på at det kommer til å bli en lærerik og ikke minst fantastisk opplevelse.

Hun skal bare delta på luftskytingen, og det er derfor denne øvelsen hun har fokusert på siden hun kom hjem fra VM i Korea.

– Det har primært vært luft jeg har fokusert på. VM i Korea var også en perfekt oppkjøring fordi jeg fikk opplevd miljøet og atmosfæren på slike store mesterskap, så det var en god erfaring» forteller hun videre.

Størst mulige arrangementet for en ungdomsskytter

YOG (Youth Olympic Games) er den største konkurransen man kan delta på som ungdomsskytter, og arrangementet er unikt og stort for alle som deltar. Men selv om det er mange forskjellige følelser i kroppen før start, gleder den danske jenta seg.

– Åpningssermonien skal holdes på en av de første dagene der nede, og det tror jeg blir helt sensasjonelt. Den vil være åpen for alle innbyggerne i tillegg til utøverne, og det tror jeg blir spesielt å få oppleve. Men, det skal skytes også, så derfor er konkurransen noe jeg også ser veldig frem til» avslutter hun.

Stephanie skyter 10 meter luftrifle for kvinner, i tillegg til mixed team konkurransen. Tidsplan for de ulike øvelsene finner dere under.

DAG, DATO ØVELSE, KJØNN/GREN
Søndag 7.oktober 10 meter luftrifle, menn
Mandag 8.oktober 10 meter luftrifle, kvinner
Tirsdag 9.oktober 10 meter luftpistol, kvinner
Onsdag 10.oktober 10 meter luftpistol, menn
Torsdag 11.oktober 10 meter air mixed team, rifle
Fredag 12.oktober 10 meter air mixed team, pistol

Dere der hjemme kan følge skytingen, og andre øvelser under arrangementet gjennom lekenes egne hjemmeside som dere finner ved å klikke her.

Norges Skytterforbund ønsker Stephanie og de andre utøverne masse lykke til med skytingen!