Uttakskriterier EM Luftvåpen 2019

Vi presenterer uttakskriterier for EM Luftvåpen 2019. Slik kan du kvalifisere deg til Europamesterskapet i grenene pistol, rifle og viltmål.

EM Luftvåpen 2019 arrangeres i Osijek i Kroatia i tidsrommet 16–25. mars 2019. Det konkurreres i øvelsene 10 meter luftpistol, luftrifle og viltmål, både kvinner og menn, junior og senior.

Sportssjef har i samarbeid med landslagstrenere og i tett dialog med Toppidrettskomiteen utarbeidet uttaksriterier for alle konkurranser. Nytt av året er kombinasjonen av forhåndsuttak av skyttere og planlagte uttakskonkurranser. Det gir både forutsigbarhet for våre aller beste utøvere, og samtidig muligheter for alle med ambisjoner om å kjempe mot Europas beste skyttere.

– Uttakskriteriene for EM Luftvåpen 2019 har det samme utgangspunkt som de siste to sesongene med Skytterlandslaget. I bunnen ligger generelle uttakskriterier som er gjeldende for uttak gjennom hele sesongen 2019. I tillegg er det spesifikke kriterier for uttak i pistol, rifle og viltmål. Disse gjenspeiler det nasjonale og internasjonale nivå i de enkelte grener. Det er satt opp vurderingskrav i alle øvelser, men det gjennomføres noe forskjellig fra gren til gren, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Nederst i denne nettartikkelen kan du klikke deg inn på fire PDF’er for å lese alt om hvilke uttakskriterier som gjelder i den enkelte gren, samt de generelle kravene.

– Vi håper våre utøvere finner både inspirasjon og utfordringer i uttakskriteriene, og ikke minst opplever våre krav som rettferdige med muligheter for alle. Vi har mange hensyn å ta og gjør både kortsiktige og langsiktige vurderinger ved utarbeidelse av uttakskriteriene til alle konkurranser. Vi vet det dukker opp spørsmål når vi offentliggjør slike dokumenter og det er bare å kontakte meg på mail eller mobil hvis det er noe som er uklart eller om noen vil kommentere dette, sier Tor Idar Aune.

Sportssjefen for Skytterlandslaget treffes på mobil 908 47 231 og på mail tori @ skyting.no.

– Alle er velkommen på uttaksskytinger, også de som kanskje kjenner at de ikke har det internasjonale nivået inne. Her er den beste mulighet for å matche seg mot våre aller beste skyttere og kanskje snappe opp et par tips også underveis. Og man vet aldri når den virkelig gode dagen på skytebanen dukker opp. Det kan skje under en slik konkurranse. Vi håper alle som er glad i sporten sin, tar sjansen og blir med – vi ønsker oss en bred og spennende kamp om de ledige EM-billettene, sier sportssjef Aune.

Fullstendige uttakskriterier i PDF-format (trykk for å laste ned):

Generelle uttaksregler 2019

Uttakskriterier EM Luft Pistol 2019

Uttakskriterier EM Luft Rifle 2019

Uttakskriterier EM Luft Viltmål 2019