Uttakskriterier PARA

Uttakskriterier for sesongen 2019 er nå klare for paraskytterne både i rifle og pistol. Også for paraskytterne blir Kisen Open et viktig stevne for å vise seg frem før de første uttakene.

– Vi har utarbeidet uttakskriterier som også den svenske delen av vårt felles Paralandslag med Sverige vil benytte seg av. Men i svensk drakt selvsagt og egne vurderingsstevner. Vi prøver uansett å gjøre mye av det samme i vårt uttaksarbeid og mener vi har funnet en modell som er rettferdig og forhåpentligvis inspirerende, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Det er VM-sesong også i år for paraskytterne våre. Denne gang i Sydney i Australia i oktober. Før det skal skytterne inn i World Cup i Al-Ain i De forente Emirater i februar og i Osijek i Kroatia i juli måned. Alle norske paraskyttere har mulighet til å kvalifisere seg for disse konkurransene, også det nyeste innslaget i paraskytingen, de blinde og svaksynte. Såkalt VI-skyting er på programmet både i Osijek og Sydney.

– Sonja Tobiassens finaleplass i World Cup-konkurransen i Frankrike i september viser at norske skyttere kan kjempe helt opp mot de beste i verden. Vi vet at flere av våre utøvere jobber svært godt for tiden og vi mener vi har gode muligheter til å kjempe om både medaljer og kvoteplasser i 2019. Og gjennom vårt samarbeid med Sverige er vi en del av et felles lag som allerede har skyttere helt i verdenstoppen, sier sportssjefen.

Årets parautøvere på Skytterlandslaget er de etablerte Anne-Cathrine Krüger, Sonja Tobiassen og Heidi Sørlie-Rogne, nykommeren Therese Løvhaug og comback-kid Paul Aksel Johansen. I tillegg følger et fint knippe utøvere i gruppen av utøvere under landslaget.

– Monica Lillehagen, Amanda Dybendahl, Kristbjørg Dale Bolstad er blant disse, og i tillegg har vi flere andre etablerte rifleskyttere og nye spennende pistolskyttere som fort kan kvalifisere seg til World Cup og VM. Og veldig interessant blir det å følge de svaksynte skytterne Daniel Walø og Thomas Peelen, som imponerte oss i sine aller første internasjonale konkurranser i 2018, sier Tor Idar Aune.

Alle uttakskriterier finner dere i vedlagte PDF og i generelle uttaksregler som også ble presentert tidligere i høst.

Last ned:

Uttakskriterier Para 2019

Generelle uttaksregler 2019