Her er uttakskriterier for rifle 2019

Flere skyttere blir forhåndsuttatt til konkurranser i 2019, men fortsatt finnes det mange muligheter for alle rifleskytterne i Norge til å kvalifisere seg til World Cup og EM. Her er uttakskriterier for rifle kommende sesong.

– Vi går inn i en helt spesiell sesong. Litt vinn eller forsvinn og vi satser tungt på å være tilstede i alle World Cup-konkurranser, European games og EM for å kjempe om kvoteplassene til OL i Tokyo i 2020. Henrik Larsen sikret oss den første kvoteplassen med 4.plass i VM i september, men vår målsetting er å prege konkurransene både på kvinne- og herresiden også i 2019, og dermed kunne reise med enda flere skyttere til Japan, sier sportssjef Tor Idar Aune.

To skyttere tas ut på forhånd til alle konkurransene i 2019. Det er de to VM-finalistene Henrik Larsen og Jenny Stene. Kun sykdom, skade eller spesielle hendelser kan holde disse hjemme fra de aller viktigste internasjonale konkurransene neste år.

– Det er naturlig å satse på Jenny og Henrik. De imponerte oss i 2018. Junioren Jenny med 3.plass i World Cup og 7.plass i VM i to forskjellige grener, og Henrik som var Topp 6 i halvparten av konkurransene han skjøt i OL-øvelsene i EM, VM og World Cup i fjor. Nå får de sjansen til å trene og forberede seg maksimalt, og kanskje tar de ytterligere et steg videre neste år. Men vi forventer fortsatt ingenting, for begge er unge og må være tålmodige for å nå målet om å bli aller best. Også noen av de andre landslagsskytterne blir forhåndsuttatt til enkelte konkurranser, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Romjulsstevnet på 50 meter på Kisen og Kisen Open på 10 meter i januar blir viktige uttaks- og vurderingsstevner. Det er fortsatt ledige plasser til både WC-åpningen i India og EM i Kroatia, og landets beste skyttere er på plass for å kjempe om disse. Uttakskriterier for EM er lagt ut tidligere på nett, og nå presenteres kriterier for uttak til fire WC-konkurranser, European Games og EM utendørs.

– Vi har utfordret norske skyttere i to år for å finne de som vil mest, gjennomfører best og som er gode lagspillere. Svarene begynner å komme og nivået på våre beste er nå helt opp mot verdenseliten. Nå som vi begynner å prioritere enkelte skyttere fordi de virkelig har svart opp på vår utfordring, så er det samtidig vanskelig å finne balansegangen mellom forhåndsuttak og åpning for å leve ut drømmen om å kvalifisere seg for de andre skytterne, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi har tatt vårt valg nå og fått godkjent uttakskriteriene av Toppidrettskomiteen. Det er åpenbart tøft å kvalifisere seg til internasjonale konkurranser, men sånn må det være. Dette er toppidrett og vi skal fighte med verdens beste. Det er hardt og utrolig krevende. Vi føler våre utøvere skjønner det og det er vanvittig mange treningstimer som legges ned denne høsten blant en stor gruppe hardtsatsende utøvere. 2019 blir en spennende sesong, sier Aune.

Skytterlandslaget Rifle består i 2019 av nevnte Jenny Stene og Henrik Larsen, samt Katrine Lund, Jeanette Hegg Duestad, Simon Kolstad Claussen, Endre Hagelund og Øyvind Solbrekken Flatla. Generelle uttaksregler og spesifikke kriteriene for rifle finner du under. Tar du sjansen? Lykke til!

Last ned:

Uttakskriterier Rifle 2019

Generelle uttaksregler 2019