To norgesrekorder under Fredrikstad Open

Under helgen som var ble det årlige doble luftstevnet Fredrikstad Open arrangert i Rolvsøyhallen utenfor Fredrikstad. Det var mange til stede, og absolutt ikke mangel på god underholdning.

Under mesterskapet ble det holdt høyt nivå, spesielt blant juniorene som fikk vist seg fra sin beste side denne helgen. Vi har flere toppresultater, og flere som markerer seg. Tonje Engevik fra Kisen skjøt under dag en seg til en førsteplass i superfinalen, etter å ha ledet med flere poeng over Henrik Larsen store deler av finalen. Henrik slo imidlertid tilbake dagen etter, når han vant superfinalen foran Vegard Nordhagen og Jeanette Duestad.

Nye norgesrekordholdere i junior

Det var spesielt to personer som satte preg på mesterskapet.

Best av alle ble Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø som satt ny norsk rekord i junior kvinner, med poengsummen 629,7.

– Jeg fikk det til å flyte med nok offensivitet fra første skudd. Jeg blir litt passiv på den femte serien, men klarer å komme veldig godt tilbake på den siste. Jeg har skutt godt på treninger i det siste, så jeg er veldig fornøyd med å klare å ta med den gode skytinga mi inn i konkurranser, forteller Jeanette.

Også i junior menn ble det satt ny norsk rekord da Vegard Nordhagen fra Elverum rifleklubb klinte til med 629,0 poeng.

– Jeg gjennomførte to gode konkurranser etter en periode med mange kvalitetstreninger. Og det tyder på at valgene gjennom høsten har gitt gode svar. Underveis i skytingen prøvde jeg å ikke tenke så mye, egentlig. Jeg har en greie for å ikke huske så mye fra skytinger hvor jeg skyter bra, men det er vel et resultat av at jeg har god kontroll på det jeg driver med. Så jeg tar med meg de gode tilbakemeldingene, avslutter Vegard.

Henrik skjøt også opp mot sitt beste i år, etter 629,7, samme poengsum som norgesrekorden til Jeanette, under den innledende skytingen siste dagen.