Scattkurs i Stavanger

Idrettskonsulenten i Norges Skytterforbund var i går på besøk hos Stavanger pistolklubb for å holde kurs i Scatt skytesimulator.

Under Norma Ungdomscup har Stavanger PK tidligere vunnet en scatt i premie gjennom tilfeldig loddtrekning. Med scatten fulgte et kurs i grunnleggende funksjonalitet, hvordan man tolker verdier og bruk av scatt i praksis.

Kurset i Stavanger gikk over en kveld, med to grupper bestående av rett i underkant av 10 personer. Kvelden besto av en teoridel på ca 20 minutter før klubbens medlemmer fikk prøve ut scatten i praksis på sine egne våpen. Når skytterne hadde skutt en stund tok vi med dataen inn igjen, satt den opp på prosjektor og gikk gjennom de ulike verdiene og forklarte betydningen av disse.

Leder i Stavanger PK, Ståle Waagbø anbefaler å ta et slikt kurs dersom klubben din har, eller vurderer å gå til anskaffelse av en scatt.

Vi vant scatten i forbindelse med en cup, men ingen visste hvordan vi skulle bruke den. Å få et kurs var midt i blinken for oss. Det var lettfattelig og greit, slik at skytterne fikk forståelsen av at dette er et lettvint hjelpemiddel å bruke, samtidig som det gir nøyaktige og analytiske tilbakemeldinger, forteller han og legger til:

Det blir nok kø for å bruke scatten på trening i dag!

Har du eller ditt lag lyst til å gå til anskaffelse av en scatt? Eller lurer på hva det er og har lyst på en introduksjon? Send en mail til oda.lovseth @ skyting.no for mer informasjon!