16 skyttere klare for EM Luftvåpen 2019

Norges Skytterforbund har gjort første uttak til EM Luftvåpen i Kroatia i mars 2019. 16 skyttere er så langt klare for mesterskapet i pistol, rifle og viltmål.

EM Luftvåpen er årets første mesterskap for Skytterlandslaget. Vi tjuvstarter i februar med World Cup for pistol og rifle i India og World Cup Para i De forente arabiske emirater, og fortsetter med World Cup lerdue i Mexico. Så kommer EM i luftvåpen slutten av mars i Osijek, med gode muligheter for gode norske prestasjoner. Dette er de 16 skytterne som i dag er tatt ut til EM i luftvåpen:

SENIOR

Pistol
Siv Marit Løvhaug, Dokka PK
Ole-Harald Aas, Bærum PK

Rifle
Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø
Jenny Stene, Kisen MSL
Katrine Lund, Elverum RK
Endre Hagelund, Kisen MSL
Henrik Larsen, Krapfoss SSL
Øyvind Solbrekken Flatla, Kisen MSL

JUNIOR

Pistol
Ann-Helen Aune, Mysen PK

Rifle
Johanna Reksten, Kisen MSL
Mari Bårdseng Løvseth, Stange SS
Tonje Engevik, Kisen MSL
Aleksander Teisrud, Kisen MSL
Jon-Hermann Hegg, Kisen MSL
Vegard Nordhagen, Elverum RK

Viltmål
Espen Teppdalen Nordsveen, Oslo SS

EM-troppen på rifle og pistol sendes allerede i neste uke til H&N Cup (IWK) i München for forberedelse til EM. Her blir troppen supplert med Karoline Hansen og Are Hansen på rifle senior, Karina Stette på rifle junior og pistoljuniorene Kirstin Dorothea Jensen, Erik Eknes og Ludvik Hembre. Etter H&N Cup kan det være aktuelt å supplere EM-troppen på pistol junior.

Hard kamp om noen plasser
– Vi har gjennomført uttak i henhold til uttakskriteriene vi presenterte i høst og er veldig fornøyd med troppen vi sender til Osijek. Det ble hard kamp om et par-tre rifleplasser i troppen etter fremragende skyting i Kisen Open, men etter gode diskusjoner mellom trenere og sportssjef, med godkjennelse fra Toppidrettskomitéen er vi nå i havn med første uttak. Det er kun på pistol junior vi nå holder åpent i noen dager til, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Lagledere i EM blir Håkon Sørli (rifle junior), Espen Berg-Knutsen (rifle senior), Ola Stene (viltmål junior) og Uwe Knapp (pistol junior og senior). Sportssjef Tor Idar Aune vil også være til stede i Osijek under EM.

– Det er viktig for oss å prioritere juniorene i internasjonale mesterskap, dette er framtida for Skytterlandslaget. Etablerte seniorer som Jenny Stene og Henrik Larsen er eksempel på skyttere som har fått meget god utvikling gjennom disse mulighetene de siste årene. Derfor sender vi fullt riflelag og åpner for flere pistolskyttere på juniorsida også i dette EM. Satsingen på de unge er en bevisst satsing for å bli en av de ledende skytternasjonene i verden, sier sportssjefen.

Optimistiske trenere
– Dessverre nådde kun en pistolskytter vurderingskravene i seniorklassen i Kisen Open og jeg har derfor innstilt til sportssjefen om at vi kun reiser med de to forhåndsuttatte seniorskytterne til EM. Det er vår standard akkurat nå, men vi gir oss ikke og vil jobbe hardt gjennom hele 2019 for å forbedre oss. Uansett ser jeg fram til å reise med mine skyttere til EM og håper vi skal bite godt i fra oss, selv om vi er en liten pistoltropp, sier landslagstrener i pistol, Uwe Knapp.

– Vi gleder oss til å kjempe om finaleplasser i EM. Det jobbes utrolig godt av veldig mange rifleskyttere for tida og det blir godt å få testet ut både juniorer og seniorer mot Europas beste. Vi er spente på hvor vi ligger i forhold til de andre nasjonene nå ved inngangen til 2019, men er trygge på eget opplegg og har fokus på gode forberedelser og god gjennomføring. Så teller vi opp etter EM hvordan det går, sier landslagstrener for rifle, Espen Berg-Knutsen

– Dette blir første mesterskap for meg som landslagstrener viltmål. Jeg og Espen Teppdalen Nordsveen skal jobbe godt sammen mot EM og legge alt til rette for at han nok en gang kan kjempe om de gode resultatene i et mesterskap. Espen har fortsatt den samme herlige vinnervilje og er virkelig motivert for årets EM, sier Ola Stene, landslagstrener viltmål.