Unikt i verden: Flerbrukshallen «Kuleisen» er nå offisielt åpen

– Jeg har nå den store ære over å gjøre noe som er helt unikt i verden: Å åpne en kombinert skytebane og curlinghall! Sa ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn, da han åpnet flerbrukshallen «Kuleisen» tidligere i dag.

«Kuleisen» er et samarbeid mellom Haugesund Pistolklubb og Haugesund Curlingklubb og er – som ordføreren poengterer – en unik idrettshall som huser både både curlingbaner og skytebaner.

Den nye toetasjershallen er tegnet av Brekke Helgeland Brekke, og rommer i første etasje en 50 meter skytebane med opptil 12 baner og en 25 meters skytebane med opptil 24 baner, samt opp mot 70 standplasser til luftpistol i tillegg til garderober, møterom og klubbrom. Andre etasje er satt av til curling og rommer fire fullskala curlingbaner, klubbrom, møterom, selskapslokale og en kafé med toppmoderne audiovisuelle fasiliteter, distriktets beste WiFi, samt panoramavinduer inn mot banene.

Ordfører Arne-Christian Mohn fyrer av det første skuddet i «Kuleisen». Foto: Jan Kvalbein.

Det er Kjell Olav Nuntun fra Haugesund Pistoklklubb som har ledet arbeidet med å bygge hallen i flere år og har lagt ned en betydelig innsats i prosjektet. Han var blant annet nominert til Årets Skyttersjel i 2017 for sitt store engasjement for prosjektet.

I dag har drømmen om flerbrukshallen blitt virkelighet, og Nuntun og Haugesund Pistolklubb kunne med glede ønske velkommen ordfører, representanter fra særforbund, media, skytterkrets, leverandører og interessert publikum til storstilt offisiell åpning.

Line Teppdalen, visepresident for Norges Skytterforbund, lot seg imponere av den nye hallen:

– Det er imponerende å se hva dere har fått til, og spesielt positivt at dere har gjennomført det i samarbeid med curlingmiljøet. Jeg vil virkelig anerkjenne deres treffsikkerhet i det krevende arbeidet med å bygge denne hallen og alt ligger nå til rette for god rekruttering og utvikling både i bredde- og toppidrett her i Haugesund. Vi i Norges Skytterforbund ser virkelig frem til å følge aktivitetene her på Kuleisen fremover, sa Teppdalen under sin åpningstale.

NSF gratulerer Haugesund Pistolklubb og Haugesund Curlingklubb med åpningen av deres flotte nye flerbrukshall!

Videoer fra åpningen:

(Fotograf: Jan Kvalbein)

Ordfører Arne-Christian Mohn klipper snor og åpner offisielt «Kuleisen»:

Visepresident i Norges Skytterforbund, Line Teppdalen, holder åpningstale:

Ordfører Arne-Christian Mohn fyrer av det første skuddet i «Kuleisen»: