Flere norske medaljer under H&N Cup 2019

H&N Cup 2019 er over, og norske skyttere kapret både gull og bronsemedaljer under luftskytterstevnet i München. Vi oppsummerer den norske innsatsen!

Onsdag:

H&N Cup startet med juniorkonkurranser i luftpistol og Norge var representert med tre deltakere som alle gjorde en god innsats i møte med sterke internasjonale konkurrenter. Blant kvinnene gjorde Kirstin Dorothea Jensen det best og havnet på 29. plass med totalt 558 poeng og 13 innertiere. Ann Helen Aune havnet på 43. plass med 553 poeng og 11 innertiere. På herresiden tok Erik Eknes 33. plass med 563 poeng og 12 innertiere og Ludvig Hembre havnet på 60. plass med 542 poeng og 5 innertiere.

Torsdag:

Stevnet ble trappet opp fredag med konkurranser i luftrifle for senior og junior menn og junior kvinner samt flere konkurranser for luftpistol junior menn og kvinner.

Rifleskytter Mari Løvseth gjorde det best blant juniorkvinnene denne dagen og havnet på 11. plass i kvalifiseringen med 625,1 poeng – kun 0,3 poeng unna finaleplass. Tonje Engevik havnet på 29. plass med 622,4 poeng, Johanna Reksten tok 42. plass med 620,1 poeng og Karina Stette havnet på 48. plass med 617,8 poeng i samme øvelse.

Rifleskytter Vegard Nordhagen tok bronsemedalje i H&N Cup 2019.

På herresiden sikret rifleskytter Henrik Larsen finaleplass med 630,8 poeng i kvalifiseringen, og tok til slutt sjetteplass i finalen etter eliminering. Øyvind Solbrekken Flatla tok 19. plass med 628,1 poeng, Endre Hagelund havnet på 43, plass med 623,5 poeng og Are Hansen havnet på 48. plass med 623,3 poeng.

I luftrifle menn junior kunne Norge smykke seg med hele to deltakere i finalen! Vegard Nordhagen tok tredjeplass i kvalifiseringen med 626,8 poeng og Aleksander Teisrud sikret en en billett til finalen med 624,6 poeng og 8. plass i kvalifiseringen.

I finalen møtte de to norske utøverne formidable internasjonale konkurrenter og Nordhagen og Larsen havnet på henholdsvis 6. og 8. plass etter eliminering.

Luftpistoljuniorene gjennomførte stevnets andre konkurranse denne dagen, og på herresiden havnet Erik Eknes på 41. plass med 558 poeng og 9 innertiere og Ludvig Hembre tok 59. plass med 546 poeng og 4 innertiere. Blant de unge norske pistoljentene tok Ann Helen Aune 46. plass med 552 poeng og 7 innertiere og Kirstin Dorothea Jensen havnet på 48. plass med 551 poeng og 10 innertiere.

Fredag:

Fredag var det duket for konkurranser i luftrifle for senior og junior kvinner og menn, samt luftpistol for senior kvinner og menn.

Blant juniorkvinnene i luftrifle var Mari Løvseth virkelig i toppform og kapret bronsemedalje for Norge i finalen etter å ha skutt meget godt innledende som nummer to med 628,6 poeng. Karina Stette tok 23. plass med 623,4 poeng, Johanna Reksten 24. plass også med 623,4 poeng. Tonje Engevik havnet på 33. plass med 622,1 poeng.

Rifleskytter Mari Løvseth tok også bronsemedalje i H&N Cup 2019.

Det ble også bronsemedalje for juniorherrene på riflelaget, signert Vegard Nordhagen. Nordhagen var i likhet med sin lagvenninne Løvseth også nummer to innledende i sin konkurranse, med imponerende 629 poeng – en tangering av hans egen norgesrekord. Det var på nippet at det ikke ble enda bedre, det måtte omskyting til for å avgjøre hvem som skulle skyte den siste finaleduellen, men her trakk Nordhagens konkurrent det lengste strået. Jon-Herman Hegg tok 11. plass med 624 poeng og Aleksander Teisrud tok 51. plass med 615,2 poeng.

Blant seniorkvinnene på luftrifle ble beste utøver Jenny Stene på 17. plass med 627,7 poeng, fulgt av Katrine Lund på 33. plass med 626,3 poeng, Jeanette Hegg Duestad på 56. plass med 622,9 poeng og Karoline Hansen på 59. plass med 622,5 poeng.

Blant pistolskytterne gjorde Siv Marit Løvhaug det best på 63. plass med 559 poeng og 10 innertiere i kvinnekonkurransen. Ole-Harald Aas tok 77. plass med 565 poeng og 10 innertiere i herreklassen.

Lørdag:

Lørdag var satt av til konkurranser for senior kvinner og menn på både luftpistol og luftrifle.

Rifleskytter Jeanette Hegg Duestad slo virkelig til med en svært imponerende innsats og sikret gullmedalje for Norge i kvinneklassen. Duestad var på femteplass innledende med 630,2 poeng og i elimineringsfinalen holdt hun hodet kaldt og slo én etter én ut dyktige internasjonale skyttere til hun selv stod igjen på toppen. Hennes lagkamerat Jenny Stene var også i svært god form denne dagen, og sikret Norge en sjetteplass i samme finale etter å ha ha kvalifisert seg på 8. plass med 629,3 poeng. Katrine Lund tok 23. plass med 627,2 poeng og Karoline Hansen havnet på 34. plass med 625,8 poeng i samme konkurranse.

Jeanette Hegg Duestad (venstre) sikret norsk gullmedalje og hennes lagvenninne Jenny Stene imponerte med sjetteplass i finalen for luftrifle senior kvinner under H&N Cup 2019.

Blant de norske rifleskytterne på herresiden gjorde Henrik Larsen det best på 21. plass med 626,9 poeng, Endre Hagelund fulgte opp på 23. plass med 626,7 poeng, Are Hansen havnet på 62. plass med 622,2 poeng og like bak ham tok Øyvind Solbrekken Flatla 63. plass med 622,1 poeng.

Begge de norske pistolskytterne i seniorklassen skjøt seg til et bedre resultat enn tidligere denne siste konkurransedagen. Siv Marit Løvhaug kapret 46. plass med 565 poeng og 13 innertiere i kvinneklassen – et resultat som er i god rute til å finne formen til EM i mars – og Ole-Harald Aas tok 45. plass med 574 poeng og 14 innertiere.

Søndag

Søndag ble det gjennomført Mixed Team-konkurranser for seniorene.

Det beste norske laget på luftrifle bestående av Henrik Larsen og Jenny Stene tok 19. plass med totalt 835 poeng, Norges andrelag bestående av Jeanette Hegg Duestad og Endre Hagelund tok 27. plass med totalt 833,6 poeng. I luftpistol tok Siv Marit Løvhaug og Ole-Harald Aas 30. plass med en totalsum på 753 poeng.

Se alle resultater fra H&N Cup 2019 på SIUS sine nettsider her.