Klart for rifleskytternes veterancup

For tredje året på rad har rifleveteranene sin egen cup i liggende skyting. I år er første runde av Skytterlinken Veterancup lagt til Lånke i Trøndelag kommende helg, 3. februar. Deretter går det slag i slag gjennom hele sommeren og høsten frem til finalen i Alfhallen i Ullensaker i oktober.

Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

– I år har vi rekordmange arrangører, nærmere 15 lag fordelt på Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet. De fleste steder er det dobbeltstevner, så det blir ganske enkelt å få med seg de fem konkurransene som teller for kvalifisering til finalen, sier Knut Trulsrud fra Bærums Skytterlag og Norske Rifleveteraner. Knut var mannen som tok initiativet til veterancupen, og som fortsatt er primus motor.

God deltagelse

Knut Trulsrud

– Veterancupen er blitt et veldig populært innslag på terminlisten. Erfaringen er at disse stevnene har ført til betydelig økt virksomhet blant rifleveteranene. Ikke bare har selve cupen god deltagelse, veteranene stiller også mannsterke i andre åpne stevner landet rundt, sider Knut Trulsrud.

Cupen avvikles med 60 skudd liggende, stort sett på 50 meter, men noen få stevner går på 100 meter. Hvert stevne har egen premiering, og det premieres også sammenlagt etter sesongen. Finalen kjøres med standard finaleprogram, og som alle finaler med blanke ark som utgangspunkt. Det deles ut med medaljer til de tre beste i hver klasse. Det er de ti beste i V45, V55, V65 og V73 som kvalifiserer seg til finalen, altså 40 skyttere i alt, og de fem beste resultatene (plassiffer) gjelder.

Det er ikke satt opp nøyaktig program for hele sesongen, men frem til mai er det Lånke, Voss, Fredrikstad, Kisen, Aasa, Åsane og Stange som arrangerer. Øvrige lag som har satt opp cupstevner er Fredrikstad, Borgen, Numedal, Nøtterø og Bærums, samt de samarbeidende lagene på Løvenskioldbanen.