Uttakskriterier skeet 2019

Her presenteres forhåndsuttak til og uttakskriterier for World Cup, European Games, EM og VM i skeet sesongen 2019.

– Vi gleder oss til sesongen 2019. Fjoråret ble fantastisk for skeet med sølv i både EM og VM for Erik Watndal. Ved inngangen til 2019 er han best i Europa og rangert som nummer to i verden. Vi håper både Erik og de andre skeetskytterne våre fortsetter utviklingen og kan levere gode prestasjoner internasjonalt også i år, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Uttakskriteriene for 2019 er utarbeidet av sportssjef og landslagstrener, og godkjent av Toppidrettskomiteen. Se vedlagt PDF nederst i saken for fullstendige uttakskriterier. Der finner du oversikt over utøvere allerede tatt ut til sesongens første konkurranser og hvordan man kan kvalifisere seg til de resterende.

– Det blir ingen rene uttakskonkurranser i år. Vi vektlegger prestasjoner og resultater i internasjonale konkurranser og i enkelte nasjonale vurderingsstevner når vi skal plukke ut tropper til WC, EG, EM og VM i år. Vi håper på stor deltakelse på vurderingsstevnene og forventer hard kamp om billettene til både Changwon, Lahti, Minsk og Lonato, sier Aune.

Skytterlandslaget Skeet 2019 består av Malin Farsjø, Jørgen Engen, Jonas Filtvedt, Ole Eilif Undseth, Erik Watndal, Knut Rustad og Tom Bei Jensen. Men alle skyttere i og utenfor landslaget har mulighet til å kvalifisere seg.

– Vi jakter de som trener, forbereder seg og gjennomfører konkurranser på høyt internasjonalt nivå, og vil gjerne se en overraskelse eller to fra utsida av landslaget, som blander seg inn i uttakene. Og holder vi internasjonal høy standard så skal vi finne penger nok til å sende ut skeetskyttere til alle konkurranser i år. 2019 er sesongen der det finnes mulighet til å vinne kvoteplass rundt hvert hjørne og vi gleder oss til spenningen knyttet til også det, sier Aune.

Spørsmål om uttakskriteriene rettes til sportssjef Tor Idar Aune på mail tori @ skyting.no eller mobil 908 47 231.

Last ned fullstendige uttakskriterier for skeet 2019 her.