Sterk norsk skyting i World Cup

Norske skyttere kvalifiserte seg for finale både lørdag og søndag under World Cup-åpningen i New Delhi. Lørdag ble Jeanette Hegg Duestad nummer åtte på 10 meter luftrifle og søndag ble Simon Kolstad Claussen nummer seks på den andre indivudelle OL-øvelsen i rifleskyting, 50 meter helmatch.

– Vi er fortsatt outsidere internasjonalt, men vi viser at vi virkelig er på gang. I fjor hadde vi Jenny Stene og Henrik Larsen i VM-finale, og nå Jeanette og Simon i finale for første gang i World Cup. De presterer på imponerende nivå, og hele laget kommer til å bli enda bedre, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Jeanette Hegg Duestad holder fortsatt junioralder, men tok seg likevel til finalen på 10 meter luftrifle lørdag etter 5.plass i kvalifiseringen i kamp med over 100 andre skyttere. Jeanette skjøt 629,3 poeng, men fikk ikke fullklaff i finalen og ble eliminert ut som første skyttere av de åtte i finaleskytingen. det ble satt verdensrekord både i kvalifiseringen og i finalen i denne øvelsen. Sju av åtte skyttere var fra Asia, og så da 20 år gamle Jeanette Hegg Duestad fra Vestfold.

Simon Kolstad Claussen imponerte voldsomt på vei til sin finale. Lørdag vant han elimineringen suverent med 1181 poeng og i kvalifiseringen ble det 1182 poeng og nok en gang var han verdens beste på 3×40 skudd helmatch. I finalen ble Simon nummer seks i sitt aller første møte med en internasjonal finale av dette formatet.

Jeanette Hegg Duestad under WC New Delhi.

WC India 10 meter luftrifle kvinner, lørdag 23.02:
1. Apurvi Chandela, IND
2. Ruozhu Zhao, CHN
3. Hong XU

8. Jeanette Hegg Duestad, NOR
36. Jenny Stene, NOR
37 Katrine Lund, NOR

WC India 50 meter rifle helmatch menn, søndag 24.02:
1. Istvan Peni, UNG
2. Sergey Kamenskiy, RUS
3. Marco De Nicolo, ITA

6. Simon Kolstad Claussen, NOR
15. Henrik Larsen, NOR

World Cup fortsetter mandag med 10 meter luftrifle menn og eliminering på 50 meter helmatch kvinner, som fortsetter med konkurranse tirsdag. Onsdag avsluttes den første WC-uka denne sesongen med 10 meter luftrifle mixed team, også det en OL-øvelse.

Les mer om hvordan du kan fortsette å følge World Cup i New Delhi her.