Spennende finale for norsk Mixed Team-lag i EM

I en svært spennende EM-finale ble Norge nummer fire på 10 meter luftrifle mixed team. Mari Bårdseng Løvseth og Vegard Nordhagen måtte ut i shoot-off mot Danmark for å gå videre i elimineringen som ett av tre lag. Der var danskene best og vi stoppet som fjerde beste lag.

– Vi gratulerer Mari og Vegard med topp skyting og flott resultat. Dette er Vegards andre 4.plass på to dager. En stor prestasjon, konstaterer NSFs sportssjef Tor Idar Aune.

Det første norske Mixed Team-laget skjøt seg til EM-finalen etter 4. plass også i kvalifiseringen. Mari Bårdseng Løvset skjøt 417,4 poeng og Vegard Nordhagen 415,3 poeng til totalt 832,7 poeng.

Norge 2 ble nummer 20 med 823,8 poeng etter at Tonje Engevik skjøt 413,3 poeng og Jon-Hermann Hegg 410,5 poeng.

– Kvalifiseringens største øyeblikk var da Mari sto igjen som siste skytter i hallen og alle vi andre visste hun måtte ha 10,3 på siste skudd. Da leverte Mari 10,7 til stor jubel i den norske heiagjengen, forteller sportssjef Tor Idar Aune fra Kroatia.

Personlig rekord for EM-debutant
Med personlig rekord på 559 poeng ble EM-debutanten Kirstin Dorothea Jensen nummer 21 på 10 meter luftpistol junior kvinner. Etter seriene 93-92-92-94-93-95 endte hun til slutt bare 5 poeng fra finaleplass. Sterk debut.

Erik Eknes.

Den andre norske EM-debutanten Erik Eknes åpnet også godt med 96-95-95 og lå likt med finalegrensa på 10 meter luftpistol menn junior halvveis. Så fulgte en tung 4. serie på 88 poeng før han avsluttet med 96-91 til totalt 561 poeng på 37.plass, 11 poeng unna finale. En flott konkurranse av Erik, som er vår eneste herrejunior på pistol i EM denne gangen.

Ann Helen Aune måtte kjempe tøft for hvert eneste poeng denne gangen, men avsluttet med siste serie på finalenivå 94 poeng, og ble nummer 53 med totalt 543 poeng. Dermed er EM ferdig for våre tre pistoljuniorer, samtidig som våre to seniorer nå er ankommet Osijek.

Du kan lese alt om våre utøvere og mesterskapet i Kroatia forøvrig på våre EM-sider på skyting.no. Følg også fortløpende oppdateringer fra EM på våre facebooksider.