Klare for European Youth League 2019

Fire unge norske rifleskyttere er klare for å skyte 1.runde av European Youth League 2019 i Danmark i påsken.

Norge er kvalifisert med et riflelag til første runde av European Youth League, som i år arrangeres 18.–22. april i Århus, Danmark. For å kunne delta i EYL må man ikke være eldre enn 18 år ved utgangen av året (født i 2001 eller senere). Hver nasjon må stille med minst én av hvert kjønn og laget består av 4 skyttere.

Norge møter fire andre nasjoner i denne kvalifiseringsrunden for finalen i Budapest i oktober. Sverige, Finland, Polen og Estland er de andre landene og påskeaften og 1.påskedag er selve konkurransedagene for våre utøvere.

Norges tropp i EYL:
Sandra Vindfjell Frøholm, Kisen MSL
Julie Paulsen Johannessen, Fredrikstad MSL
Sigmund Grimsrud, Krapfoss SSL
Tobias Lekvam, Meråker Idrettsgymnas Rifle

Lagleder for Norge er denne gang Kjell Roar Livold.

Det er en skjønnsmessig vurdering som er lagt til grunn for uttak til EYL. Uttak ble gjennomført før årets NM på grunn av påmeldingsfrist, derfor er Kisen Open er vektlagt mest, da dette er det største norske stevnet i år og med deltagelse av stort sett alle aktuelle skyttere til European Youth League. Vi så også på resultatene fra Swedish Cup, der alle aktuelle etter Kisen Open, også deltok helga før. Vi ønsket å finne to gutter og to jenter til denne konkurransen.

På guttesiden var det to skyttere som skilte seg klart ut i Kisen Open, og begge var også de beste aktuelle norske i Swedish Cup helga før. På jentesida var Sandra best i Kisen Open av fire aktuelle jenter på vår blokk etter den konkurransen, med 4-6 poeng ned til de tre neste skytterne. Vi så samtidig på resultatene fra Swedish Cup, der Julie var klart best med 15-20 poeng ned til de tre andre. Vår vurdering denne gang ble at Sandra og Julie fikk muligheten til EYL. Dette var også skytterne med høyeste toppresultater i aktuelle vurderingsstevner.

Vi er trygge på at vår tropp gjør gode forberedelser til EYL og ønsker lykke til med både konkurransen og påskefeiringen i Danmark.