ISSF World Cup Rifle og Pistol i Beijing startet i natt

Det var tidvis god skyting av våre tre riflekvinner i aksjon i natt i World Cup i Beijing, men det holdt ikke til finale på 10 meter luftrifle. Jeanette Hegg Duestad, som var eneste ikke-asiat i finalen i første WC i India i februar, ble beste norske også denne gang. Jeanette fikk 624,9 poeng og ble nummer 31 etter seriene 103,2-102,9-104,2-105,5-104,9-104,2.

Jenny Stene var to tideler bak Jeanette med 624,7 poeng på 37.plass, etter å skutt 104,7-102,8-104,0-104,1-105,0-104,1. Katrine Lund skjøt seriene 103,5-104,8-103,3-102,3-103,9-104,9 til 622,7 poeng og ble nummer 52.

To skyttere over 630 poeng i kvalifiseringen denne gang. Best var vinneren fra WC i India, indiske Apurvi Chandela med 630,9 poeng og finalegrensa gikk på 628,3 poeng. To indiske, to sørkoreanske, en kinesisk, en russisk og en dansk skytter til finale.

Overraskelsen fra EM, Anna Nielsen fra Danmark, tok den siste finaleplassen i sin aller første World Cup som senior. Så sent som i september i fjor ble hun nummer 41 i juniorklassen i VM med 619,8 poeng. I år har hun blitt nummer fem i EM og er i finale i World Cup, som førsteårs senior. Til inspirasjon for alle unge skyttere på vei opp og fram her hjemme i Norge.

Alle tre norske helmatchherrer er videre til selve konkurransen i morgen i World Cup i Beijing. I det første laget i elimineringen skjøt Henrik Larsen 1165 poeng og ble nummer 22.

I det andre laget ble Simon Kolstad Claussen nummer 8 med 1166 poeng og debutanten Vegard Nordhagen nummer 20 med 1160 poeng. Beste poengsum i elimineringen hadde Sergey Kamenskiy og Istvan Peni med 1177 poeng og seier i hver sin gruppe.

Konkurransen i morgen starter klokken 0300 norsk tid.

Natt til onsdag er også våre pistolskyttere i aksjon i Beijing. Ingeborg Gran og Siv Marit Løvhaug skyter sin konkurranse på 10 meter luftpistol. Siv Marit i første lag fra klokken 0900 og Ingeborg i lag to fra klokken 0500 norsk tid. I tillegg skal altså helmatchgutta skyte selve konkurransen på 50 meter, også det med start klokken 0300 norsk tid. Det er bare å stille klokka, eller vente på oppdatering på våre Facebooksider umiddelbart etter konkurransene er avsluttet.