Klubbesøk i Skjåk og Os

Vår klubbutvikler Wenche Horten er tilbake i jobb, og har den siste tiden vært på klubbesøk i både Skjåk og Os. Her er hennes reisebrev fra besøkene.

Skjåk:
Endelig er jeg så smått på vei tilbake i jobben som klubbutvikler. Med privatsjåfør, korsett og krykker er jeg på vei oppover Gudbrandsdalen til Skjåk Pistolklubb. Jeg er spent og nysgjerrig på hva denne gjengen med ildsjeler har fått til siden november 2017.

Takk og lov for Facebook og Messenger som gjør at jeg har kunnet holde kontakt med klubber. På den måten har jeg kunnet følge Skjåk PK på deres vei fra ingen skytebane til skytebane.

Da jeg var hos klubben i september 2017 så hadde klubbens medlemmer masse gode idéer og ønsker for klubben, men alt stoppet opp da de ikke hadde noen skytebane. Og ikke var det så enkelt da de ikke hadde kommunen på sin side. Det ble bestemt at klubben skulle prøve å få til et møte med aktuelle personer i kommunen og ordfører. Og møte ble det. Helene Rønningen og undertegnede tok turen til Skjåk igjen i november 2017 der vi hadde et godt møte med klubbens medlemmer og aktuelle folk fra skole og kommune.

Den som har kjørt oppover Gudbrandsdalen har sett bygninger med grov plank og tømmer.
Da jeg kom inn i skytterhallen så var det jammen grov plank på veggene der også. Så stilig! Jeg ble helt målløs, og det er ikke ofte jeg blir. Det er helt utrolig hva de har fått til i løpet av et år.
Fra å være en industrihall med stor port i enden så har de tryllet frem en fantastisk skytterhall. Ja, jeg må si trylle. Dette har skjedd i løpet av siste året. Utallige dugnadstimer er lagt ned og noe innleid arbeide har de måtte ty til.

Innendørs skytebane med mulighet til å skyte på 10, 15 og 25 meter. Luftskyting og 38.spesial/9mm. Annenhver onsdag er det mulighet for å skyte med salongrifle for å trene til jakta. Det er ikke elektronikk per i dag i hallen, men det er på vei.

Skjåk PK har en utrolig bra løsning for å skyte på de forskjellige avstandene. De henger bare blinkene opp i takbjelkene på riktig avstand og kan dermed skyte på forskjellige avstander. Norgesfeltbane har de også, i tillegg til 10 duellskiver. Det er standplass for 10 skyttere.

En standplass med varmekabler i gulvet. Et stort fint ventilasjonsanlegg står i andre etasje og der skal det kobles inn fjernvarme slik at det vil blåse varmluft ned bak skytteren på standplass. En skikkelig fin helårsskytebane. Det skal bygges rampe ute så det blir tilrettelagt for funksjonshemmede og det skal også fjernes dørstokker.

Det bygges snart en 400 kvadratmeters idrettshall ved siden av skytterhallen. Veldig fint med tanke på rekruttering til klubben. Og klubben er i dialog med skolen, så det vil bli et opplegg for skoleelever. Politiet vil også være til stedet i hallen for skytetrening.

Fra klubblokalene til Skjåk Pistolklubb.

Det siste året har medlemsmassen økt fra 18 til 64 medlemmer. 23 av disse er med i Grasrotandelen, og alt dette før de offisielt har åpnet banen. Fantastisk!

Klubben har kjøpt tre nye luftpistoler og overtatt tre brukte fra en annen klubb. Det vil også bli kjøpt inn to kaliber .22-pistoler i år.

Etter hvert vil klubben utdanne trenere og de vil benytte seg av trenerpoolen. Det vil også arrangeres stevner etter hvert. Men nå får de nyte den fine skytterhallen sin og bare kose seg en stund med skyting fremover.

Hva skulle idretten gjort uten frivillige ildsjeler? Lars Kurt, du har lagt bak deg et år som leder og jeg må si at du og resten av klubben har gjort en fantastisk jobb og jeg gleder meg til å se dere igjen!

Os:
Etter å ha blitt kontaktet av leder for Os Sportsskyttarlag, Jan Kristian Evensen, så ble jeg nysgjerrig på hva de hadde fått til i denne nystarta klubben i Hordaland. Jeg reiste derfor over til Vestlandet en tur for et klubbesøk.

Os Sportsskyttarlag kan i disse dager feire 3 måneder. Så gøy med enda en rifleklubb i vest og det er utrolig å se hva de har fått til på så kort tid.

Her jobbes det på for å få sponsorer. Det ventes 5 nye rifler til klubben i disse dager. Os Sportsskyttarlag har et tett samarbeid med DFS. Det er et skytterlag med stor medlemsmasse og mange ildsjeler.

Nestleder Rolv Lekven er også ungdomsleder i skytterlaget, slik at han kjenner ungdommen godt.

Her ble det delt litt tips, råd og erfaringer. Ettersom de ennå er i oppstartsfasen så ble vi enige om at vi tar et nytt klubbesøk til høsten. Da skal også klubbens medlemmer og hele styre skal være med. Vi skal lage en god tiltaksplan da. Så skal vi høre hva klubbens medlemmer har av ønsker og tanker om klubbens fremtid.

Det ble en veldig trivelig ettermiddag og jeg gleder meg til å komme tilbake til høsten.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.