Malin og Erik klar for ISSF World Cup Lerdue i Changwon

Årets tredje World Cup i lerdueskyting starter natt til torsdag. Malin Farsjø er første norske deltaker ut på VM-anlegget i Changwon.

Totalt fire norske skyttere skal i aksjon i denne World Cup-runden i Sør-Korea. Malin Farsjø skyter skeet kvinner torsdag og fredag, mens Erik Watndal skyter sin skeetkonkurranse fredag og lørdag. Og det på banen han vant VM-sølv og sikret Norge kvoteplass til OL i 2020 under verdensmesterskapet i september i fjor.

Changwon ligger sju timer foran oss på klokka, så det betyr nattevakt for de som ønsker å følge skytterne live på resultatsiden. 52 skyttere skyter i Malins øvelse og det deles ut to nye kvoteplasser til de beste uten dette fra tidligere. Her finner du oversikt over skyttere som har vunnet kvoteplass for sin nasjon. Hver skytter kan vinne dette bare en gang, og hvert land kan maksimalt vinne to kvoteplasser i hver. Eksempelvis har USA dermed fylt opp kvoten sin slik oversikten viser.

Malin Farsjø slo gjennom som junior i 2013 med 6.plass i EM-finalen i Suhl i Tyskland. Hun er likevel fortsatt ganske fersk i Word Cup-sammenheng og skyter sin sjette WC-konkurranse i Sør-Korea. Denne sesongen åpnet med 36.plass i Acapulco før hun fikk en imponerende avslutning av skeetkonkurransen i Al-Ain med 23-25 til 48 treff på siste dag. Dette var malins første 25-runde internasjonalt som senior. Hun skjøt seg dermed opp på 33.plass av 71 deltakere med 111 treff.

Erik Watndal ble nummer fire i herreklassen i Al Ain. Dette var Eriks tredje internasjonale finale på rad etter EM-sølv og VM-sølv i de to siste konkurransene i fjor. Han sto over Acapulco for å forberede seg maksimalt til Al Ain og lyktes med det. I kvalifiseringen bommet han kun en eneste gang og ble nummer tre med 124 treff.

Erik Watndal i aksjon under forrige WC-runde i Al Ain i april. Foto: ISSF

To norske OL-trapskyttere skal skyte i neste uke i Changwon. Torsdag setter de seg på flyet på Gardermoen for en flytur via København og Beijing til Busan på sørspissen av Sør-Korea. Derfra er det en times busstur opp til VM-anlegget i Changwon, som er regionhovedstaden i Sør-Gyeongsang med litt over en million innbyggere. Her ligger det praktfulle VM-anlegget med baner innendørs og utendørs for alle ISSF-grener.

Espen Unneland og Jan Øivind Johansen har etter landing fire dager til forberedelse før OL-trap starter konkurransene natt til onsdag i neste uke. Fokus for alle utøvere i Sør-Korea er først og fremst å snu døgnet og bli vant til en ny rytme. Så følger treninger på banen for å bli vant til bakgrunn, lys og omgivelser. For Espen og Jan Øivind er dette andre WC-reise i år. De åpnet i Acapulco i mars, der Jan Øivind ble nummer 73 med 117 treff og Espen nummer 88 med 113 treff. Men begge skjøt meget godt i store deler av konkurransene sine. Jan Øivind åpnet med 24-25-24, mens Espen avsluttet med 25-22-25. Nå gjelder det å sette sammen alle fem runder for å få ut sitt potensiale.

Vi ønsker alle våre fire utøvere lykke til og setter på alarmen til klokken 0200 i natt. Da er altså Malin i gang i Changwon.