Bronsemedalje og kvoteplass til Katrine Lund

Det nærmer seg slutten av konkurransen i Munchen, men skytterne våre fortsetter å imponere. I dag avsluttet rifleskytter Katrine Lund dagen på mesterlig vis med medalje og kvoteplass til de olympiske leker i Tokyo etter utrolig god skyting i finalen.

Finale, bronse og kvoteplass

Under dagens kvalifisering på 3×40 skudd helmatch i Munchen fortsatte det høye nivået riflejentene våre har vist gjennom konkurransen som har stått på den siste drøye uken.

På kort tid, i dag som i går, skjøt Jenny Stene seg inn til 1174 poeng og en 10.plass, kun 1 lite poeng fra finale. Jeanette Duestad endte på 1170 og en 25.plass mens Katrine Lund tok det lengst med sine 1177 poeng. Dette holdt helt til en tredjeplass i kvalifiseringen og hun fikk dermed sin andre finale av to mulige på de siste world cupene.

I finalen var det lenge tett mellom de åtte finalistene, men Katrine klatret opp på pallen etter flere gode skudd mot slutten av sin ståendeserie. Med bronsemedalje i lomma kom hun også ut av finalen med kvoteplass til OL i Tokyo 2020.

–Jeg gjennomførte en god finale, men det er veldig tøft under jakka i perioder. Fant flyten på knestående og liggende og turte å stå i det gjennom alle ståskuddene. Dette er helt fantastisk og jeg skjønner faktisk ikke hva som har hendt ennå, sa Katrine rett etter skyting.

Med dette har Norge tatt to av to mulige kvoteplasser til de olympiske leker på kvinnesiden i øvelsen 3×40 skudd helmatch.

– Vi er verdens beste lag akkurat nå. Og ikke bare på skytebanen. Vi er veldig gode venner og kamerater og denne tredjeplassen deler jeg gjerne med alle som er rundt meg, avslutter hun.

Sportssjefen selv og landslagstrener sparer heller ikke på kruttet i tilbakemeldingene etter dagens skyting.

– Denne World Cupen er den største noen gang og nesten 100 nasjoner deltar i München. Alle kjemper om både kvoteplasser og finaleplasser. Det er i dette selskapet jentene både har satt verdensrekord og vunnet kvoteplass til OL. Vi er stolte av hele laget og veldig glade for å få jobbe med så tvers gjennom flotte idrettsutøvere, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– En bunnsolid finale. Katrine blir ikke fristet til å tenke konsekvenser underveis og holder sterkt fokus på arbeidsoppgavene sine og da holdt det helt inn. Dette var imponerende av Katrine og vel fortjent, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Dagens finaleresultater kan dere finne ved å klikke her.
Finalen gikk også live på Youtube, og kan ses på nytt gjennom å klikke her.

Sterk åpning av Ole Harald Aas

I dag var det også klart for andre dag av 25 meter silhuettpistol for guttene. Johnny Jenssen var best av våre halvveis med 282 poeng. Runar Magnussen like bak på 280 poeng mens Morgan Bunes endte på 267.

På MQS, skyting utenfor konkurranse, hadde vi i går Ole Harald Aas som klinket til i åpningen med seriene 99 og 97. Han fikk riktignok bare registrert ni skudd på 4-sekunderdsdelen og endte på 277 poeng.

– Dette er svært lovende av Ole-Harald, som nylig har startet å satse på denne øvelsen, forteller sportssjef Tor Idar Aune.

Etter stage 2 endte Johnny på 553 etter 271, Runar på 553 etter 273 og Morgan på 536 etter 269.

På 10 meteren for pistol kvinner hadde vi 5 skyttere i ilden. Aina Sandstøl, Ingeborg Gran og Siv Marit Løvhaug skjøt på ordinære plasser mens Gunn Heidi Sønsterud Haugen og Ann Helen Aune fikk prøvd seg på MQS, skyting utenfor konkurranse.

Beste norske ble Ingeborg med 564 mens Aina og Siv Marit var tette med 557 poeng. På MQS hadde Gunn Heidi og Ann Helen henholdsvis 549 og 548 poeng.

Mixedteam pistol og rifle i morgen

Pistol- og rifleskytterne våre avslutter dagen med PET før morgendagens mixed team skytinger. Her finner vi Vegard Nordhagen og Jenny Stene, Henrik Larsen og Jeanette Duestad på lag på riflesiden. På pistol skyter Ole Harald Aas og Siv Marit sammen, og Morgan Bunes med Ingeborg Gran. Resultater vil komme fortløpende på våre sider på facebook og ISSF sine resultatsider.