Uttak EM Viltmål

To skyttere er tatt ut til europamesterskapet i viltmålskyting på 50 meter i Ungarn i juli.

EM viltmål utendørs arrangeres denne gang i den ungarske byen Gyenesdias, som ligger rundt 190 km sørvest for Budapest. I dette mesterskap skal kvinnene for første gang delta på 50 meter og i tillegg kommer nyvinningen mixed team.

Uttak av norske utøvere er blitt gjennomført etter uttakskriteriene lagt ut på våre nettsider og etter samtaler med de aktuelle skytterne. Skyttere som får reise til EM har alle klart vurderingskravene i oppgitte stevner. Uttaket er gjort av sportssjef etter innstilling fra og dialog med landslagstrener Ola Stene, og godkjent av Toppidrettskomiteen, slik det alltid fungerer ved uttak til internasjonale mesterskap på Skytterlandslaget.

Uttak EM Viltmål 50 meter 2019:
Anneline Tangen, kvinner senior
Even Nordsveen, menn senior

Lagleder er landslagstrener Ola Stene.

EM i Ungarn arrangeres i perioden 8-15.juli og det skal konkurreres i både junior og senior, kvinner og menn. Øvelsene for alle fire klasser er 50 meter 30+30 (30 langsomme skudd 1.dag + 30 hurtige skudd 2.dag) og 50 meter 40 mixed (2×20 skudd på samme dag, skuddene kommer vilkårlig hurtig og langsom, men like mange av hver). I tillegg skytes en ny øvelse 50 meter mixed team.

Spørsmål eller kommentarer til uttakskriterier og uttak kan rettes til sportssjef Tor Idar Aune på mail eller mobil. Eventuelle klager på uttak kan kun rettes skriftlig til sportssjef på mail. Landslagstrenere har ikke ansvar for å kommentere eller besvare slike henvendelser, alt skal rettes til sportssjef.