Andreplass til Rød Karlsen i Europacup for Compak Sporting sammenlagt

Christian Rød Karlsen sikret seg andreplassen i Europacupen sammenlagt i juniorklassen i leirdueøvelsen Compak Sporting etter helgas EM i Hellas der han ble nummer åtte.

Christian skjøt fire av åtte serier feilfritt i sterk varme i greske Psachna og endte på totalt 191 treff i europamesterskapet. Sammen med seieren i Litauen GP i april holdt altså helgas resultat til andreplass sammenlagt i Europacupen. Franske Matthieu Zeude vant juniorklassen i EM med 195 treff, det samme som lagkamerat Johan Lebouf på andreplass. Christian Morbidelle fra Italia ble nummer tre med 194 treff.

Rød Karlsen ble også best av de norske deltagerne, alle skyttere samlet EM. I klasse Open ble han nummer 41 av 411 skyttere i mesterskapet. Her var ungarske Andras Szerdahelyi suveren med 199 treff foran kyprotene Ntinos Kostantinou og Lefkios Miltiadous med 196 treff. Rød Karlsen ble dermed nummer ni i Europacupen sammenlagt i Open.

Tommy Fjelde ble nest beste norske i EM i Open-klassen med 183 treff på delt 114.plass. Agnete Arnesveen var eneste kvinne fra Norge i konkurransen og hun ble nummer 25 i kvinneklassen med 159 treff og nummer 328 i Open.

Christian Rød Karlsen har hatt en god sesong med seier i Litauen GP i april, der han ble best av alle skyttere og henviste legenden George Digwwed til andreplass, og han ble i mai nummer seks i juniorklassen i EM i øvelsen Sporting i Gant i Ungarn. Her var han også tre duer unna pallen, men i lagkonkurransen ble det medalje. Sammen med Simen Johannesen og Martin Rosrud Graven sikret Karlsen EM-bronse for lag.

VM i leirdueøvelsene Sporting og Compak Sporting arrangeres senere i sommer. Først VM Sporting i England 10-13.juli og så VM Compak Sporting i Ungarn 22-25.august. Disse mesterskapene gjennomføres i regi av det internasjonale forbundet FITASC og du finner oversikt over alle store internasjonale stevner i FITASC her.

Christian Rød Karlsen står over VM Sporting, men stiller i det siste verdensmesterskapet, som også er finale i World Cup Compak Sporting. Her telles beste resultat i et GP-stevne (for Christian blir det seieren i Litauen) samt EM og VM-resultatene i den totale World Cup. Rød Karlsen er en del av Skytterlandslaget UNG og en meget seriøs og hardtsatsende utøver i sin gren. Han trenes av Stein Håkon Gundersen og representerer Brunlanes Sportsskyttere. Christian ble allerede 14 år gammel verdensmester i lag sammen med Henrik Fylling og John-Ole Nordskog og ble i fjor europamester i lag sammen med Nordskog og Nicolai Ynnesdal.

På facebooksiden «Team Dream – Magne Gusland & Christian R. Karlsen» legger leirdueskytterne Magne Gusland og Christian Rød Karlsen ut oppdateringer fra konkurransene de deltar på, og her finner du også flere foto fra helgas EM.