Flere gode norske plasseringer i European Games

Norske skyttere er godt i gang med konkurransene i European Games i Minsk og har allerede høstet gode resultater for Norge.

Jeanette Hegg Duestad ble nummer fire i finalen i European Games i dag på 10 meter luftrifle. Dette ble hennes andre 4. plass på tre dager i Minsk.

Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen etter finalen i Mixed Team 10m rifle under European Games 2019.

I dagens kvalifisering skjøt Jeanette Hegg Duestad 627,0 poeng og var nummer tre av alle de 42 skytterne i konkurransen. De åtte beste til finale og her ble det fjerdeplass for 20-åringen fra Vestfold, som fortsatt holder junioralder, men som har etablert seg som en av verdens beste seniorskyttere i år. Jenny Stene ble nummer 27 med 623,0 poeng i kvalifiseringen.

I den første konkurransen i European Games ble det også 4.plass på Jeanette lørdag ettermiddag. Da sammen med Henrik Larsen på 10 meter luftrifle mixed team. Etter strålende skyting gjennom hele dagen, ble det tap for Tsjekkia i bronsefinalen.

Femteplass til Nordhagen
20-åringen Vegard Nordhagen fra Elverum ble svært overraskende nummer fem i finalen på 10 meter luftrifle i European Games i dag.

Nordhagen var tredje best i kvalifiseringen med ny personlig rekord 629,6 poeng og kjempet lenge om seieren i finalen. I en svært jevne finale ble til han til slutt eliminert til en femteplass. Uansett en strålende prestasjon av Nordhagen, som skjøt sine første konkurranser i seniorklassen i World Cup denne våren. I kamp med Europas aller beste skyttere i Minsk skjøt han bedre enn noen gang i dag og slo blant annet siste tre års europamester, russiske Vladimir Maslennikov, i finalen.

Alle Europas beste skyttere deltar i European Games. Lekene samler over 4000 deltakere i 15 forskjellige idretter og er et europeisk mini-OL med alt det innebærer. Ni norske skyttere kvalifiserte seg for Euopean Games gjennom fjorårets sterke resultater og Skytterlandslaget benytter mesterskapet i Minsk til forberedelse før OL i Tokyo 2020, der Norge så langt er garantert deltagelse med minst fire skyttere.

Program og informasjon om hva som kommer til å skje videre i den hviterussiske hovedstaden Minsk de neste dagene finner du ved å klikke her.

Vi kommer også med jevnlige oppdateringer fra European Games her på skyting.no og på våre facebooksider her.