Se bilder og resultater fra NM-finalene i pistol på Forus Sportssenter

Det ble avholdt flere finaler i NM Bane Pistol på Forus Sportssenter i Stavanger i går og to av finalene ble sendt direkte på NRK-TV. Her finner du foto av medaljevinnerne i de ulike klassene.

I øvelsen silhuettpistol menn kan Pål Hembre fra Bærum PK nok en gang smykke seg med tittelen norgesmester etter en svært jevn og spennende finale.

Det lå lenge svært likt mellom Hembre og sølvmedaljevinneren Ole-Harald Aas (Bærum PK). Før siste serie av finalen så det ut til at Aas skulle ta seieren, men så slo Hembre til med full pott som bidro til at han tok seieren med et poeng mer enn motstanderen. Bronsemedaljen gikk til Johnny Jensen fra Mo PK.

– Jeg er selvfølgelig svært fornøyd med sisteserien, men startet dårligere enn jeg ville. Jeg følte jeg var litt passiv og litt nervøs til å begynne med, men heldigvis løste det seg mot slutten selv om det var bare såvidt, sa gullmedaljevinner Hembre etter finalen.
Hembre er en svært merittert pistolskytter og kan med dagens seier skilte med hele 141 NM-titler i løpet av sin skytterkarriere.

Etter en svært spennende og jevn finale med omskyting ble det klart at Gunn Heidi Sønsterud Haugden fra Numedal SSK tok årets NM-gull i sportspistol.

Aina Sandstøl (Sandnes PK) tok sølv og Siv Marit Løvhaug (Dokka PK) skjøt seg til bronsemedalje.

– Jeg er fortsatt sånn passe skjelven, men det er herlig å vinne. Jeg var litt urolig i starten, men jeg kom etter hvert inn i god flyt og det er deilig når alt fungerer som det skal. Alltid moro med gull, sa Sønsterud Haugen etter finalen.

Elena Eikevoll Heltne fra Florø PK tok gull i finalen for sportspistol junior. Sølvmedaljen gikk til Vilde Erga Sunde (Sola PK) og Ann Helen Aune (Mysen Pistollag) tok bronse.

Mattis Czternasty Hembre fra Bærum PK tok gull i finalen for silhuettpistol junior. Sølvmedaljen gikk til Tommy Schüller (Porsgrunn PK) og Ludvik Czternasty Hembre (Bærum PK) tok bronse etter en spennende duell med Schüller.

I parautøverklassen for sportspistol tok Asbjørn Nikolaisen fra Bodø SSK gull i finalen. Sun Bore (Sola PK) skjøt seg til sølvmedalje og Espen Børsum Jensen (Aron Skytterklubb Drammen) tok bronse.

– Veldig artig å vinne – det har ikke gått fullt så godt tidligere i kvalifiseringen, men formen var god i dag, sa gullmedaljevinner Nikolaisen like etter finalen.

Se alle resultater fra NM Bane Pistol her.