Fjerdeplass til norsk mixed team under EM i viltmål 2019

De norske viltmålskytterne Anneline Tangen og Even Nordsveen tok fjerdeplass etter en spennende mixed team-konkurranse under EM i viltmål i Ungarn forrige fredag.

Anneline Tangen og Even Nordsveen tapte 6-3 mot Russland i semifinalen og 7-5 mot FIN/UKR i en svært jevn bronsefinale på 50 meter mixed team. Dermed ble det til slutt fjerdeplass til de norske viltmålskytterne, men det var mer enn noen hadde forventet og nærmere EM-medalje enn på svært mange år i seniorklassen på viltmål.

– Close, but no cigar. Uansett en kjempegod erfaring å ta med seg videre, sa landslagstrener Ola Stene.

De to norske skytterne har ellers gjort en god innsats under europamesterskapet som ble avholdt i den ungarske byen Gyenesdias fra onsdag til søndag forrige uke.

På torsdag ble Anneline Tangen ble nummer åtte på normalprogrammet på 50 meter i EM viltmål. Med 545 poeng satte hun personlig rekord i øvelsen.

– Anneline skyter jevnt og godt teknisk og får ut mye av det hun er god for. Even var ikke fornøyd selv i dag og har mer å gå på i morgen, sier landslagstrener på viltmål Ola Stene.

Even Nordsveen skjøt 30 skudd på hurtige figurer samme dag. Han stoppet på 564 poeng og ble nummer 19.

På søndag endte Anneline som nummer 11 på 50 meter mixed med 354 poeng (84-89-89-92), det var 21 poeng fra medalje. Even skjøt 376 poeng (97-90-95-94) og var på sin side 16 poeng bak pallen.

– De gjorde en god siste dag begge to, og jeg føler de er nærmere de beste enn noen gang. Fjerdeplassen fra mixed team på fredag er et bevis på det og vi reiser hjem ganske godt fornøyd. Fortsetter Anneline og Even det gode arbeidet de la ned før EM, så kan det bli nye gode opplevelser også kommende år, sa landslagstrener Ola Stene.