Kongepokal til Tore Brovold

I 2019 var Kongepokalene for menn og kvinner satt opp i lerdue, og de skulle gå til beste utøver i OL-øvelsene OL-trap og Skeet. I NM OL-trap 2.-4. august vant vår «gamle» skeet-mester Tore Brovold, Østlandske sportskyttere, herreklassen med 120 treff i den innledende skytingen og 44 treff i finalen.

Når det 10.-11. var tid for NM skeet i Sandefjord, var det dermed spennende å se om noen av skeetskytterne som kunne matche Brovolds resultater.

På tross av både vind og regn i bøttevis i Sandefjord ble resultatene gode nok til at flere utøvere var med i kampen om kongepokalen før finalene startet. Det er en intrikat matematisk formel basert  på sammenligninger mot en mengde internasjonale resultater som gir vektingen mellom OL-trap og Skeet.  Og det var bare «millimeter» om å gjøre når avgjørelsen falt; kongepokalen til menn 2019 i NSF tildeles Tore Brovold, for resultatet 120/44 i NM OL-trap. Dette var Brovolds tredje Kongepokal i NSF-regi, han vant også pokalen i 2006 og 2007.

Kongepokalen skal henge høyt, og derfor krever Idrettsforbundet at det deltar minst 15 utøvere for at en pokal skal kunne deles ut. Skal pokalen deles ut blant vinnerne i flere øvelser holder det om det er 15 deltakere totalt, men i år var det for få kvinnelige utøvere, også når antall deltakere i  OL-trap og skeet legges sammen. Dermed blir pokalen ikke delt ut før alle årets NM er avviklet, og alle grener blir tatt med i tildelingen. Det eneste som foreløpig er sikkert er at den blir tildelt en kvinne.

(Foto av Tore Brovold: Jan H. Henriksen)