NM Skeet i utfordrende vær

Sandefjord LS arrangerte 10.-11. august NM Skeet på Fokserød. Sist gang det ble arrangert NM på dette anlegget var i 2007, så det var på tide at eliten innen skeet nok en gang ble samlet til kamp her. Siden det i 2019 er tildelt kongepokal til leirdue så var det knyttet ekstra stor spenning til arrangementet.

Været på treningsdagene var upåklagelig og ga skytterne en god mulighet til en siste finpuss på ferdighetene fram til konkurransestart. Men når konkurransen startet så «bøttet det ned», bokstavelig talt. En kombinasjon av kraftig regn og vind gjorde forholdene meget krevende for utøverne, og kontrasten mot forrige helgs NM i OL-trap kunne knapt vært større. Lørdagen var mest preget av kraftig regn, mens regnet på søndagen kun påvirket de første lagene på morgenen. Men vinden på søndag var godt merkbar, selv på dem med godt utviklet marktrykk.

Det var kun en junior deltagende i årets NM, dermed ble Vegard Balberg Øhre fra Bærum JFF norgesmester for junior menn.

Det var en mengde deltagere som kvalifiserer for klassen V55 med på årets NM, men grunnet kongepokalen så var de fleste påmeldt i klassen menn. De tre resterende i klassen V55 fikk en fin kamp seg imellom og til slutt var det Kurt Arild Kaspersen fra Neiden og Omegn JFF som ble norgesmester, med Knut Johansson fra Bærum JFF på andre og Yngve Dahler fra Sandefjord LS på tredje.

For å kåre en norgesmester i klassen kvinner måtte det en finale til. Nå som finalene begynte hadde været også bedret seg betraktelig, og disse ble gjennomført i vesentlig bedre forhold enn kvalifiseringen. I NM var det 4 deltagende kvinner, Sutiya Jiewcaloemmit fra Thailand deltok også. Hun har representert Thailand i både OL og VM tidligere. Hun var som utlending ikke kvalifisert for noen medaljer i NM, men fikk lov til å delta som utfyller i finalen. Når finalen var avgjort hadde Malin Farsjø fra Sannidal Trap blitt norgesmester, med Barbro Breivik fra ØSS på andre plass og Torun Bredholt fra Rakkestad på tredje.


Seierspallen i kvinneklassen, f.v. Barbro Breivik, Malin Farsjø, Torun Bredholt

Også i klassen menn var det duket for finale. De 6 skytterne fikk en flott ramme på sin finale med sol og litt vind. Jørgen Engen fra Oslo STK var førstemann ut av finalen, etterfulgt av Geir Heggertveit fra Bergen LK. Verdensmesteren fra 2003, Harald Jensen fra Asker JFF, røk ut som nestemann og fikk 4.plass i årets NM. De tre gjenværende finalistene hadde alle sikret seg medalje, og Jonas Filtvedt fra Åmot JFF fikk bronse etter 50 skutte duer. Når alle 60 duene var skutt var det helt likt mellom Tom Beier Jensen fra Asker JFF og Erik Watndal fra Moss Omegn JFF. Dermed var det omskyting som måtte til, og etter 6 skutte duer var det Erik Watndal som stod tilbake som norgesmester.


Finalelaget i skeet menn, f.v. Engen, H. Jensen. T.B. Jensen, Heggertveit, Filtvedt, Watndal

I lagkonkurransen vant Asker JFF så vidt det var foran Åmot JFF, begge klubber fikk 339 treff.

Arrangøren skal ha all mulig takk for et prikkfritt arrangement. Været er det ingen som får gjort så mye med, men arrangøren gjorde sitt ytterste for at alle andre forhold var lagt til rette for at utøverne skulle kunne fokusere på sine egne oppgaver. Tidsplanen ble fulgt til punkt og prikke, anlegget fungerte optimalt, og serveringen var upåklagelig.

En stor takk til Sandefjord Leirdueskyttere for et flott NM-arrangement.

Se alle resultatene på leirdue.net.

(Foto: Jan H. Henriksen. Takk til Kenneth Eikenes for rapport fra Sandefjord.)