Reisebrev fra klubbesøk i Kongsvinger

Vår klubbutvikler Wenche Horten er stadig på reise og besøker klubber landet rundt og har i august vært på besøk i Kongsvinger, der det for tiden legges ned mye arbeid i å realisere en ny skytehall.
Tekst: Wenche Horten

Så har vi kommet til august og det var på tide med et besøk i klubb igjen. Denne gangen reiste jeg ikke så langt, for nå var det på tide å besøke Kongsvinger Sportsskyttere (KSS) og jeg er jo selv fra Kongsvinger.

KSS er i en situasjon som mange andre klubber rundt omkring i Norges land. De eier ikke noe selv. Ikke bane eller klubbhus. Ikke har de noen bane innendørs heller.

Ønsket har i lengre tid vært å gjøre noe med dette. Så de har benyttet seg av besøk fra NSFs anleggskonsulent Tarjei Ravn flere ganger. Dette for å få hjelp til å se hva en faktisk kan bygge og få hjelp til å se på kostnadene.

Undertegnede har hatt samtaler med en av fire primus motor for dette prosjektet, Erik Skjefstadmoen. Det er i dag en gruppe på fire medlemmer som legger ned masse arbeid for å få til en skytehall. De har fått stor støtte fra både kommune og lokale politikere, samt bare positive signaler fra alle som har fått høre om klubbens planer. Målet er å bygge en hall som kan samle så mange skyttere som mulig under samme tak, uansett skyteform. I hvert fall på vinteren, for på sommeren vil nok de fleste skyte utendørs. Dette sier en blid og fornøyd Erik Skjefstadmoen etter at en enstemmig forsamling fra Kongsvinger Sportsskyttere stemte for skytehall.

Erik Skjefstadmoen er blant flere som jobber for ny skytehall i Kongsvinger.

Det gjenstår en del arbeid for å få byggingen i gang. Og beliggenheten skal være slik at en lett kan gå eller sykle dit. Tilrettelagt for funksjonshemmede skal det selvsagt også være.

Den gang mine egne barn ville begynne å skyte så fantes det ikke noe tilbud på Kongsvinger. Så vi måtte reise til Eidskog og det har vært situasjonen i de siste 14–15 årene. Medlemstallene har derfor gått ned og det er ikke like lett å rekruttere.

Nå gleder jeg meg til å dele mine erfaringer fra egen klubb med KSS. Og det gleder meg at Kongsvingers befolkning kan få et godt og allsidig tilbud om skyting.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.