Skytterlandslaget klar for ISSF World Cup i Brasil

I dag starter den fjerde og siste ISSF World Cup-runden for pistol og rifle i Rio de Janeiro. Norges tropp består av fem rifleskyttere og to pistolskyttere.

Det startet i India i februar, fortsatte i Kina i april og Tyskland i mai. Nå avsluttes årets ISSF WC-sesong for pistol og rifle med konkurranser på OL-anlegget fra 2016. Norge deltar i sju av øvelsene i Rio og startskuddet går onsdag ettermiddag klokken 14:00 norsk tid.

Pistolskytterne Siv Marit Løvhaug og Aina Sandstøl skal skyte 10 meter luftpistol og 25 meter sportpistol i Rio, mens rifleskytterne Katrine Lund, Jenny Stene, Jeanette Hegg Duestad, Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen skyter 10 meter luftrifle og 50 meter helmatch.

– Vi reiser med både ungt og rutinert til Brasil og gleder oss enormt til å endelig konkurrere med verdens beste igjen. Nå har det gått nesten tre måneder siden WC München og vi føler oss virkelig klare for å gi alt. Her nede i Rio har alt gått som planlagt de første dagene og alle har fått et par gode gjennomkjøringer på banen, sier sportssjef for Skytterlandslaget Tor Idar Aune.

To rifleskyttere måtte melde avbud rett før avreise på grunn av sykdom. Vegard Nordhagen og Henrik Larsen ble igjen hjemme, men er på plass igjen i EM-troppen i Italia i september.

Det kjempes om kvoteplasser til OL også i denne WC-runden. De to beste, som ikke har kvoteplass tidligere, i hver øvelse sikrer sin nasjon ny billett til Tokyo. I den norske troppen har Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad fra tidligere vunnet kvoteplasser på 50 meter helmatch kvinner. Dermed er Norges kvote fylt opp i denne øvelsen. Hjemmeværende Henrik Larsen har i tillegg sikret en kvoteplass på 50 meter helmatch menn.

Program – norske øvelser under ISSF World Cup i Rio de Janeiro:

Onsdag 28.08:
10 meter luftrifle kvinner
50 meter helmatch menn (eliminering)
25 meter sportpistol kvinner (1.dag)

Torsdag 29.08:
50 meter helmatch menn
25 meter sportpistol kvinner (2.dag)

Fredag 30.08:
10 meter luftrifle menn
50 meter helmatch kvinner (eliminering)

Lørdag 31.08:
50 meter helmatch kvinner
10 meter luftpistol kvinner

Mandag 02.09:
10 meter luftrifle mixed team

Vi oppdaterer på våre Facebooksider rett etter konkurranse og oppsummerer jevnlig på våre nettsider.