Oppsummering av ISSF World Cup i Rio 2019

En femte kvoteplass til OL for Norge og skogbrann like ved konkurransearenaen er bare noen av de spennende hendelsene fra årets siste ISSF World Cup-runde i Rio de Janeiro. Vi oppsummerer den norske innsatsen!

Onsdag:

Jeanette Hegg Duestad ble beste norske på 13.plass på 10 meter luftrifle i WC Rio. Med 627,2 poeng var hun bare 1,1 poeng fra finale. Dette er Jeanettes nest beste WC-plassering i denne øvelsen.

Jenny Stene ble nummer 20 med 626,7 poeng, mens Katrine Lund ble nummer 42 etter 623,6 poeng i det tredje og siste laget. Best i kvalifiseringen av de 109 deltakerne var amerikanske Mary Tucker med 631,1 poeng.

Siv Marit Løvhaug under ISSF World Cup 2019 i Rio de Janeiro.

Pistolskytter Siv Marit Løvhaug skjøt også godt denne dagen, som også var bursdagen hennes. 289 poeng på presisjonsdelen på 25 meter sportpistol var poenget bedre enn da hun satte norsk rekord på 578 i Kina i april. Aina Sandstøl skjøt 277 poeng.

Torsdag:

Rifleskytter Simon Kolstad Claussen tok 4. plass i finalen på helmatch i og sikret med det Norge enda en kvoteplass i skyting i OL 2020, som gjør at vi nå har hele fem plasser til lekene i Tokyo.

Med en vanvittig opphenting på stående i kvalifiseringen sikrer han seg finale etter 1175 poeng totalt. Og i finalen ledet han etter to stillinger.

Simon Kolstad Claussen etter endt finale under ISSF World Cup i Rio de Janeiro 2019.

– Jeg fulgte planen og var så offensiv jeg maktet. Jeg ga rett og slett alt og er veldig glad for å vinne en kvoteplass til laget mitt. Nå er jeg sliten, lykkelig og stolt, sa Simon.

Les mer om Kolstad Claussens imponerende innsats her.

Fredag:

Rifleskytterne Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad var i gang med kvalifiseringen til 50 meter rifle da en skogbrann brøt ut like ved konkurransearenaen. Skog og lyngbrannen var bare meter fra anlegget.

– Det var helt vanvittig. I løpet av få minutter var hele området overtent, sa Tor Idar Aune, sportssjef i Norges Skytterforbund til VG, som rapporterte på nett om brannen.

Brannen utviklet seg raskt og og det var en stund en del dramatikk på arenaen.

– Nå er det skogbrann. Vi har stått her i sot og røyk, mens ting faller ned fra himmelen. Det er ikke så innmari kult, rapporterte Jeanette Hegg Duestad.

Skogbrannen herjet området like utenfor konkurransearenaen under ISSF World Cup i Rio de Janeiro 2019.

Skogbrannen i Rio kom helt inn til arenaen, men stoppet ved asfaltkanten og blåste videre. Til tross for dramatikken, var alle på arenaen trygge bak betong. Arrangøren opplyser at de har opplevd lignende tidligere.

Midt i fredagens skogbrann skjøt de to norske riflegutta 10 meter luftrifle. Simon Kolstad Claussen ble nummer 51 med 622,1 poeng og Jon-Hermann Hegg nummer 55 med 621,3 poeng.

Lørdag:

Mye bra skyting av Siv Marit Løvhaug på 10 meter luftpistol denne dagen. Hun ble nummer 45 med 566 poeng, ti bak finalegrensa. Men mest imponerende var hennes 100 poeng på tredje 10-skuddserie.

Ingen av de andre 81 skytterne hadde serier bedre enn 99. Tøft levert av Siv Marit i celebert selskap. Aina Sandstøl skjøt 550 poeng og ble nummer 77.

Rifleskytter Jeanette Hegg Duestad skjøt likt med finalegrensa på lørdagens helmatch i WC Rio, men var tre innertiere svakere enn 8.plass. Uansett flott gjennomført til 1172 poeng med 55 innertiere og 10. plass.

Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen under ISSF World Cup i Rio de Janeiro 2019.

Jenny Stene skjøt 1168 poeng og ble nummer 19 og Katrine Lund skjøt 1167 poeng til 22. plass.

Søndag var det ingen konkurranser i World Cup’en og ble en ren treningsdag for de norske utøverne.

Mandag:

World Cup’en ble avsluttet med 10 meter luftrifle mixed team. Juniorene på «Team Hegg» ble best av våre to lag. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg stoppet på 13. plass bare 1,6 poeng fra å gå videre som ett av åtte lag til kamp om medaljer. Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen ble nummer 20.