Lagbronse til norske riflejuniorer i EM

Den unge rifleskytteren Vegard Sveen Nordhagen kvalifiserte seg til finale i øvelsen 50m rifle helmatch menn junior under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m med 1167 poeng, og tok til slutt fjerdeplass i finalen i dag. Hans lagkamerat Tobias Bernhoft-Osa slo til 1152 poeng og 25. plass og tok derfor personlig rekord med hele 8 poeng. Aleksander Teisrud fikk 22. plass med 1153 poeng, og disse poengsummene sikret juniorgutta våre en lagbronse bak Russland og Ungarn i dag.

Etter å ha tatt fjerdeplass i konkurransen var Vegard Nordhagen godt fornøyd med gjennomføringen av finalen, og gledet seg over lagbronsen.

– Det var spennende å være i min første internasjonale finale på 50m. Jeg kjente på trykket og hadde puls underveis, men hadde det likevel gøy, sa Nordhagen etter finalen.

Blant de kvinnelige juniorene var Karina Stette best på 50m rifle helmatch, og tok 20. plass med 1147 poeng. Hennes lagkamerater Johanna Reksten og Tonje Engevik tok henholdsvis 30. og 37. plass, slik at de samlet tok 10. plass i lagkonkurransen.

Ny norsk juniorrekord i finpistol
I pistol har juniorjentene skutt del 2 av 25m Pistol programmet og juniorgutta har skutt 25m silhuettpistol, del 2. I 25m Pistol (finpistol) fikk Ann Helen Aune 561 poeng. Dette er ny norsk juniorrekord i finpistol. Forrige rekord ble satt av Trude Johansen med 559 poeng under EM i 2015. Vi gratulerer Ann Helen Aune med my norsk juniorrekord!

Ann Helen Aune satt ny norsk juniorrekord i pistol. Foto: Arkivfoto

Mattis Czternasty Hembre gjorde det best blant juniorgutta på silhuettpistol, og tok 20. plass. Hans bror Ludvik Czternasty Hembre skjøt seg til 23. plass og Jakob Nes-Lorentzen tok 27. plass.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.