EM-sølv til norsk riflelag

Det ble EM-sølv til Norge i lagkonkurransen på 50 meter rifle liggende kvinner under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m i dag! Det ble klart etter en sterk laginnsats av seniorjentene der Katrine Lund ble best av våre med 7. plass og 623,8 poeng. Tett bak fulgte Jenny Stene med 623,2 poeng og 8. plass, Jeanette Hegg Duestad på 10. plass med 622,4 poeng. Kombinert resulterte disse resultatene i lagsølv for jentene.

Laggullet gikk til Russland og bronsen til Tyskland. Alle jentene er brukbart fornøyd med gjennomføringen av dagens skyting selv om de gjerne skulle hatt individuell medalje, men gleder seg veldig over lagsølvet. Norge har kun en gang tidligere vunnet EM-medalje i lagkonkurransen på denne øvelsene på kvinnesiden. Det var da Gyda Olssen, Hanne Skarpodde og Hanne Nesland vant gull i 2003.

Beste norske rifleskytter på 50 meter liggende menn i EM ble Henrik Larsen med 7. plass med 623,9 poeng. Simon Kolstad Claussen endte på 16. plass med 622,2 poeng og Jon-Hermann Hegg ble nummer 39 med 618,5 poeng. I lagkonkurransen var gutta bare 1,2 poeng fra medalje og ble nummer fem.

Det var vanskelige forhold med varierende vind og medaljene gikk til skyttere som lå blant de ni første skivene ute til venstre. Våre gutter vant ikke akkurat skivetrekningen, men de jobbet godt under hele konkurransen og var svært nær lagmedalje.

Aleksander Teisrud og Johanna Reksten kom lengst av de norske lagene som deltok i team mixed 50m rifle liggende for juniorer i dag. De ble slått ut som siste lag i semifinalen, og havnet på en 5. plass.

I finalen møtes Ungarn 1, Tsjekkia, Tyskland 1 og Sveits 1 til utslagskonkurranse. Her skytes det ti skudd på fem minutter, og laget med dårligst ti skudd rykker ut. Vinner av konkurransen ble Ungarn 1, 2. plass til Tsjekkia, 3. plass til Sveits og 4. plass til Tyskland. Vårt andre juniorlag med Vegard Nordhagen og Karina Stette gikk ikke videre fra den innledende kvalifiseringen.

Godt levert av pistoljuniorene

Ludvik Hembre, Jakob-Nes Lorentzen og Mattis Hembre under EM i Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m i Italia 2019.

Pistoljunioren Mattis Hembre (til høyre) var en liten stund helt oppe på medaljeplass i sluttfasen av EM 25 meter sportpistol junior og leverte en knakende god konkurranse til 574 poeng, bare tre poeng bak sin norske juniorrekord fra NM tidligere i år. Det forsvant fire viktige poeng på de siste fem skuddene og dermed falt han fra 4.plass til 12.plass på et blunk i den tette konkurransen, men uansett strålende levert. Seriene var 94-95-96-97-98-94.

Godt levert også av Ludvik Hembre (til venstre) med 563 poeng (91-94-94-93-95-96) og Jakob Nes-Lorentzen (midten) med personlig rekord på 560 poeng (90-90-93-95-97-95).

– Jeg er stolt over det disse tre gutta gjør i dag. De tar steg hver dag og jobber godt sammen. Og Mattis var fremragende. Framtida ser lys ut, sa landslagstrener Uwe Knapp.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.