EM-gull til Norge i Italia

Rifleskytterne Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gull på 50m Rifle Liggende Mixed Team under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m i Italia i dag. I finalen i Bologna var de suverent best hele veien og vant foran Russland og Storbritannia.

– Det føles fantastisk. Vi skjøt godt hele dagen gjennom, både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøyde. For en herlig opplevelse, sa Jeanette Hegg Duestad.

– Det betyr mye å vinne, det er det vi kjemper for. Og så artig å gjøre det sammen med noen. Jeg er strålende fornøyd, men jeg må innrømme at jeg hadde ganske høy puls inne på arenaen. For min del ble det viktig å time skuddene mellom hjerteslagene og med unntak av et skudd eller to fikk jeg det til. Jeg synes vi var flinke i dag jeg, sa Simon Kolstad Claussen.

Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen (midten) feiret med lagkompisene Katrine Lund og Jon-Herman Hegg (venstre) og Jenny Stene og Henrik Larsen (høyre) etter å ha tatt gullmedalje i øvelsen 50m Rifle Liggende Mixed Team under EM Pistol og Rifle 25m, 50m 300m i Italia 2019.

Se videoopptak av den spennende finalen her.

Det andre norske Mixed Team-laget, Norge 1, med Jenny Stene og Henrik Larsen ble slått ut av Storbritannia 1 med bare tre tidelers margin i konkurransens semifinale. Det norske laget skjøt 204,8 og britene 205,1 poeng.

God åpning av pistoljuniorene

I dagens pistoløvelser var det lovende takter fra juniorgutta på 25m standardpistol. Spesielt Mattis Hembre åpnet veldig bra, og før de siste 20 skuddene var Norge oppe på en 4. plass i lagkonkurransen. Alle tre fikk det imidlertid tøft på slutten, men dette viser at det virkelig er noe på gang i juniorgruppen om dagen. Mattis Hembre ble igjen best av de norske og endte på 16. plass med 554 poeng. Rett bak fulgte Ludvik Hembre med 17. plass og 552 poeng, og Jakob Nes-Lorentzen på 27. plass med 498 poeng.

Mattis Czternasty Hembre og pistoltrener Uwe Knapp under EM Pistol og Rifle 25m, 50m 300m i Italia 2019.

Alle tre guttene er relativt ferske i internasjonale mesterskap, og fokuset er mest på å lære både på og utenfor banen. Til tross for at alle var litt skuffet over avslutningen, så er stemningen god med mye latter og smil. Landslagstrener Uwe Knapp var svært tilfreds med gjennomføringen i dag, og forteller at det er en fin og lærevillig gjeng å jobbe med.

Ann Helen Aune og Mattis Hembre kom til i semifinalen i Mixed Team 25m Standardpistol Junior. Veldig godt jobbet av Ann Helen og Mattis!

Ingen av de norske pistolseniorene var spesielt fornøyde etter dagens 25m standardpistol. Ole-Harald Aas ble best av våre på 29. plass og 556 poeng. Runar Magnussen på 41. plass med 545 poeng og Morten Nygård på 44. plass med 541 poeng.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.